Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukrainalaisohjaaja sai pitkän tuomion Venäjällä

Tuomittuja syytettiin terrori-iskuista Krimillä. EU ei hyväksy tuomiota.

Ulkomaat
 

Ukrainalainen elokuvaohjaaja ja aktivisti Oleg Sentsov on tuomittu Venäjällä 20 vuodeksi rangaistussiirtolaan. Aktivisti Oleksandr Koltšenko sai kymmenen vuoden tuomion.

Molemmat tuomittiin terrori-iskujen järjestämisestä Venäjän valtaamalla Krimin niemimaalla, kertoivat venäläisviestimet tiistaina. Syyttäjän mukaan miehet kuuluivat ukrainalaiseen kansallismieliseen ja äärioikeistolaiseen Oikea sektori -järjestöön, jonka toiminta kiellettiin Venäjällä viime syksynä.

Sentsovin sanottiin keränneen ihmisiä "terroristiryhmään", jonka tarkoitus oli palauttaa Krim Ukrainalle. Koltšenko puolestaan olisi ollut mukana terrori-iskuissa.

Venäläisen sotilastuomioistuimen mukaan ryhmä sytytti viime vuoden keväänä tuleen kaksi rakennusta, joista toinen oli Venäjän valtapuolueen toimisto ja toinen Krimin venäläisten yhteisön toimisto.

Vastaajia syytettiin myös yrityksestä räjäyttää Leninin patsas Simferopolin kaupungissa.

Sentsov ja Koltšenko kiistivät syytteet ja pitivät oikeudenkäyntiä poliittisena vainona. Ukrainassa tuomiota pidettiinkin puhtaasti poliittisena.

Ukrainan ulkoministeriö "protestoi vahvasti" tuomiota vastaan julkilausumassaan ja vaati kaksikon välitöntä vapauttamista.

Kiovassa järjestettiin Sentsovia ja Koltšenkoa tukeva mielenosoitus, jossa vaadittiin, että kaksikko vapautetaan heti.

Euroopan unioni kutsui tiedonannossaan tuomiota kansainvälisen lain vastaiseksi.

"Venäläiset tuomioistuimet eivät ole päteviä käsittelemään tekoja, jotka on suoritettu Venäjän kansainvälisesti tunnustettujen rajojen ulkopuolella", viestitti EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat