Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi pidätti venäläisen USA:n pyynnöstä – Venäjältä vastalause

Ulkomaat
 

Suomi on pidättänyt Yhdysvaltain oikeusministeriön pyynnöstä Venäjän kansalaisen, joka yritti ylittää rajan Suomesta Venäjälle, kertoi venäläinen talouslehti RBK keskiviikkona.

Venäjän ulkoministeriö ei hyväksy pidätystä ja vaatii, ettei pidätettyä saa luovuttaa Yhdysvaltoihin. Ulkoministeriö julkaisi verkkosivuillaan kannanoton, jossa ministeriön ihmisoikeusvaltuutettu Konstantin Dolgov moittii Suomea ja Yhdysvaltoja.

"Venäjän kansalaisen pidätys rajalla on jälleen uusi osoitus amerikkalaisten viranomaisten lainvastaisesta käytännöstä pidättää Venäjän kansalaisia muissa maissa", ministeriön tiedotteessa lukee.

"Mikäli tarkoitus olisi lopettaa rikollinen toiminta, olisi tietysti loogista lähettää asiaa koskevat tiedot ensin epäillyn kotimaahan – erityisesti kun Venäjällä ja Yhdysvalloilla on voimassa rikos- ja oikeusasioiden yhteistyösopimuspohja. Näin ei kuitenkaan ole toimittu."

Ulkoministeriön mukaan Venäjän Suomen-suurlähetystö ryhtyy kaikkiin tarvittaviin toimiin tilanteen ratkaisemiseksi ja on jatkuvasti yhteydessä pidätettyyn ja tämän asianajajaan.

RBK muistuttaa, että Venäjän ulkoministeriö on aiemmin varoittanut ulkomaille matkustavia Venäjän kansalaisia siitä, että Yhdysvallat saattaa yrittää pidättää näitä kolmansissa maissa. Pidätyksestä ja Venäjän ulkoministeriön moitteista kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat