Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äänestäisikö kiusallaan "kommunistia"?

Ulkomaat
 

Vasemmistolaisen labourin Jeremy Corbynilla on paljon tukijoita labourin seuraavaksi puheenjohtajaksi – myös sellaisia, jotka eivät voi sietää koko miestä ja hänen "kommunistisia" ideoitaan.

Syy löytyy järjestelmästä, jolla työväenpuolueen uusi johtaja valitaan.

Puheenjohtajavaalin äänioikeutta ei ole rajattu vain puolueen jäseniin sekä alajärjestöjen ja ammattiliittojen jäseniin.

Äänestämään pääsee kuka tahansa, joka on keksinyt rekisteröityä ajoissa labourin kannattajaksi ja muistanut maksaa kolme puntaa (noin 4,10 euroa).

Mahdollisuuden uskotaan houkutelleen myös niitä, jotka äänestävät Corbyniä kiusantekomielessä. Motiivina voi olla nostaa labourin johtoon henkilö, jonka toivoo epäonnistuvan ja heikentävän puoluetta.

Monen konservatiivin mielestä Corbyn olisikin ihanteellinen johtaja labourille, koska Corbynin ei uskota pystyvän voittamaan seuraavia parlamenttivaaleja.

Labour on saanut toukokuisen vaalitappion jälkeen noin 100 000 uutta jäsentä. Uusia rekisteröityjä kannattajia on 113 000. Labour yrittää perata joukosta ne, jotka kannattavat todellisuudessa muita puolueita.

Labourin väliaikainen johtaja Harriet Harman sanoi kuluvalla viikolla BBC:lle, että "petkuttajia" on löydetty jo 3 000. Valtaosa paljastuneista on vihreitä, ja konservatiiveja on nelisensataa. Äänioikeus voidaan viedä myös muista syistä, ja sen on menettänyt noin 60 000 rekisteröitynyttä.

Kaikkia rekisteröityneitä ei ole kuitenkaan aikaa käydä läpi. Äänioikeutettujen joukko on valtava: yli puoli miljoonaa. Posti- ja verkkoäänestys on jo käynnissä ja päättyy syyskuun 10. päivä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat