Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmeniä siirtolaisia löytyi kuolleena Itävallassa

Kuorma-autosta löytyneiden ihmisten kuolinsyyksi epäillään tukehtumista

Ulkomaat
 
Poliisi kuorma-autoon kuolleista siirtolaisista: Autosta valui verta
Poliisi kuorma-autoon kuolleista siirtolaisista: Autosta valui verta
Valkoisiin suojapukuihin pukeutuneet poliisit tutkivat valtatieltä löytynyttä kuorma-autoa, jonka sisällä on kymmenittäin kuolleita siirtolaisia Itävallassa lähellä Unkarin rajaa. Poliisin tiedottaja kertoo, mitä auton löytäneet poliisit kohtasivat. (Kuva: Reuters, leikkaus: Heidi Lämsä HS)

Kymmeniä siirtolaisia löytyi torstaina kuolleena kuorma-autosta Itävallassa.

Kuolonuhrit löytyivät pysäköitynä olleesta ajoneuvosta moottoritien varresta Neusiedlin ja Parndorfin kaupunkien väliltä. Asiasta kertoi itävaltalainen Krone-lehti.

Siirtolaisten epäillään olevan Syyriasta. Itävallan sisäministeriö ei heti vahvistanut kuolleiden määrää, mutta alustavasti heitä epäillään olevan 20–50.

Uhrien kuolinsyystä ei ole poliisin mukaan vielä varmuutta, mutta tukehtumista epäillään. Itävaltalaisviestimien mukaan kuorma-auto on ollut pysäköitynä tien varressa keskiviikosta lähtien. Auton huomasi moottoritien valvontatyöntekijä, joka oli havainnut autosta tippuvan nestettä.

Itävallan sisäministeri Johanna Mikl-Leitner sanoi lehden mukaan tiedotustilaisuudessa, että tapaus näyttää ihmissalakuljetuksen keinot kaikessa kauheudessaan.

"Tämä on synkkä päivä", ministeri sanoi. Hän vaati ihmissalakuljettajien pysäyttämistä ja toimittamista "telkien taakse".

Mikl-Leitner ilmoitti, että Itävalta kiristää rajavalvontaa ja tehostaa tarkastuksia kansainvälisessä junaliikenteessä lähiviikkoina, kertoi uutistoimisto AFP. Ministeri myös kehotti muita EU-maita nollatoleranssiin ihmissalakuljettajia kohtaan.

AFP:n mukaan kuorma-autossa oli unkarilaiset rekisterikilvet. Unkari ilmoitti osallistuvansa tapauksen tutkimuksiin Itävallan kanssa. AFP:n tietojen mukaan kuljettaja oli romanialainen.

Saksan liittokansleri Angela Merkel tapasi torstaina Balkanin maiden johtajia Wienissä.

Kokouksessa pohdittiin keinoja alati pahenevaan siirtolaiskriisiin. Ennätysmäärä ihmisiä on pyrkinyt tänä vuonna EU-maihin Afrikasta, Aasiasta sekä Lähi-idästä. Balkanin kokouksessa pidettiin tapauksen johdosta torstaina iltapäivällä hiljainen hetki.

Uutistoimisto Reutersin mukaan vähintään kymmenen ihmistä kuoli torstaina, kun siirtolaisia kuljettanut alus upposi Libyan rannikon edustalla. Yhteensä tänä vuonna yli 2 300 ihmistä on kuollut yrittäessään päästä Eurooppaan veneillä tai laivoilla.

Syyrialaisten osuus siirtolaisista on merkittävä. Esimerkiksi Makedonian rajan yli saapuvista ihmisistä 75 prosenttia pakenee sotatilaa Syyriassa.

Länsi-Balkanin reitti Kreikasta Makedoniaan on tänä vuonna erityisen suosittu tuloreitti Eurooppaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat