Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uhmakas Åkesson vaati äänestystä maahanmuutosta

Mielipidemittaukset lupaavat ruotsidemokraateille yhä suurempaa tukea

Ulkomaat
 
Rickard Nilsson TT
Jimmie Åkesson piti perinteisen kesäpuheensa lauantaina kotikunnassaan Sölvesborgissa.
Jimmie Åkesson piti perinteisen kesäpuheensa lauantaina kotikunnassaan Sölvesborgissa. Kuva: Rickard Nilsson TT

Äänensävy oli uhmakas ja itsevarma, kun ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson piti perinteisen kesäpuheensa lauantaina kotikunnassaan Sölvesborgissa.

Useat mielipidemittaukset ovat loppukesästä osoittaneet ruotsidemokraateille kasvavia lukuja. Viimeksi lauantaina Ruotsin radion Novusilta tilaama mielipidemittausten kooste osoitti, että puolueen kannatus on nyt 18,6 prosenttia, mikä on liki kuusi prosenttiyksikköä enemmän kuin viime vaaleissa.

Åkesson itse viittasi Yougovin aiempaan mittaukseen, jossa se ylsi ensimmäisen kerran maan suurimmaksi puolueeksi. Hän ilkkui niin muille puolueille kuin medialle siitä, ettei ruotsidemokraatteja ole otettu vakavasti.

"Ruotsalaiset nousevat. Nyt riittää, nyt olemme saaneet tarpeeksemme", hän sanoi.

Ruotsidemokraattien kasvun taustalla on pitkälti se, että sen pääteema, maahanmuutto, on otsikoissa maailman pakolaiskriin takia.

Maahanmuuton vastustus ei sinänsä ei ole lisääntynyt, käy ilmi Göteborgin yliopiston alaisen SOM-tutkimuslaitoksen mittauksista. Sen sijaan teema on useiden mielipidemittausten mukaan nyt yhä useammille tärkeä.

"Ruotsin on aika järjestää kansanäänestys integraatiopolitiikasta", Åkesson vaati lauantaina.

Hän ei eritellyt tarkemmin äänestyksen sisältöä. Aftonbladetille hän sanoi, että kysymyksen muotoa on mietittävä, mutta sen tulisi koskea maahanmuuton määrää. Åkesson kutsui integraatiota "mahdottomaksi projektiksi."

Hän myös viittasi Tanskan päätökseen leikata voimakkaasti maahantulijoille annettavia tukia ja piti sitä Ruotsille hyvänä esimerkkinä.

Elina Kervinen HS
Tukholma

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat