Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Minskin sopimus pohjana levottomuuksille

Ulkomaat
 

Maanantain mellakan juuret Kiovassa parlamenttirakennuksen edessä ulottuvat niin kutsuttuun Minskin sopimukseen.

Helmikuussa Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Ranskan johtajat sopivat Minskissä pitkien neuvotteluiden jälkeen ehdoista, joiden avulla Ukrainan sodan toivottiin päättyvän.

Minskin sopimus on monilta osin jäänyt toteuttamatta. Esimerkiksi sotatoimet jatkuvat Itä-Ukrainassa edelleen, ja länsimaat syyttävät Venäjän tukevan alueen kapinallisia.

Sopimukseen kirjattiin useita tavoitteita muun muassa tulitauosta, puskurivyöhykkeestä, alueen tarkkailusta ja valvonnasta, Itä-Ukrainan itsehallinnosta ja vaaleista, humanitaarisesta avusta, sotilaiden armahtamisesta, vankien vaihdosta, Ukrainan ja Venäjän rajavalvonnasta sekä ulkomaisten sotilaiden vetäytymisestä.

Ukrainalaisille vaikein nieltävä oli sopimuskohta, jonka mukaan Ukrainasta pitäisi tehdä liittovaltio ja Donetskin sekä Luhanskin alueille pitäisi myöntää perustuslaillinen autonomia tämän vuoden loppuun mennessä. Juuri tästä sopimuskohdasta äänestettiin Ukrainan parlamentissa maanantaina.

Koska kyse on perustuslain muutoksesta, tulee uudistus hyväksyä parlamentissa toistamiseen. Toinen äänestys on myöhemmin tänä vuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat