Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Välimeren uudella kaasulöydöllä laajat vaikutukset

Välimeren jättimäinen esiintymä voi tehdä Egyptistä kaasunviejän ja vakauttaa maan oloja

Ulkomaat
 

Italialainen energiayhtiö Eni ilmoitti sunnuntaina löytäneensä superjättiläiseksi kuvailemansa maakaasuesiintymän Egyptin rannikolta Välimerellä.

Yhtiön mukaan kyseessä on suurin koskaan Välimereltä löydetty kaasuesiintymä ja yksi koko maailman suurimmista yksittäisistä esiintymistä.

Kun kaasuvarannot saadaan käyttöön, talousvaikeuksissa rypevä Egypti voi saada merkittävän piristysruiskeen.

Esiintymä voi jopa muuttaa tuontienergiasta riippuvaisen 88 miljoonan asukkaan arabimaan kaasun viejäksi, millä voi olla merkitystä myös Euroopalle.

Zohr-1x:ksi nimetty syvänmeren esiintymä sijaitsee runsaan kahdensadan kilometrin päässä Port Saidin rannikkokaupungista pohjoiseen. Energiayhtiö Enin tiedotteen mukaan esiintymässä saattaa olla noin 850 miljardia kuutiometriä kaasua, mikä vastaa noin 5,5 miljardia öljybarrelia.

Enillä on ainoa toimilupa Zohrin kaasuesiintymän. Uutistoimisto Bloombergin mukaan yhtiö todennäköisesti myy suurimman osan kaasusta Egyptin sisämarkkinoille.

Enin toimitusjohtaja Claudio Descalzi, joka tapasi viikonloppuna Kairossa Egyptin presidentin Abdel Fattah al-Sisin, sanoi esiintymän turvaavan Egyptin energiatarpeet ainakin seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi.

Kaasulöydöllä voi olla myös poliittisia seuraamuksia. Egypti kärsii kaasupulasta, mikä on johtanut sähkökatkoksiin ja asukkaiden tyytymättömyyteen. Parempi energiaturva voisi lujittaa presidentti al-Sisin valtaa ja vakauttaa Egyptiä sisäpoliittisesti.

Uusi kaasuesiintymä saattaa myös lujittaa Egyptin ja EU:n välejä. EU on arvostellut al-Sisin hallintoa toisinajattelijoiden ja islamistijärjestö Muslimiveljeskunnan tukahduttamisesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat