Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Timo Suomesta. Voimme auttaa."

Soini vaihtoi muutaman sanan Obaman kanssa

Ulkomaat
 
Dermot Tatlow
Presidentti Barack Obama ja ulkoministeri Timo Soini kättelivät arktisen alueen kokouksen alussa Anchoragessa maanantaina. Ilmastonmuutoksen torjuminen on Obaman asialistan kärjessä.
Presidentti Barack Obama ja ulkoministeri Timo Soini kättelivät arktisen alueen kokouksen alussa Anchoragessa maanantaina. Ilmastonmuutoksen torjuminen on Obaman asialistan kärjessä. Kuva: Dermot Tatlow

Timo Soini (ps) pääsi ulkoministerikautensa ensimmäisellä Yhdysvaltain-matkallaan kättelemään lyhyesti presidentti Barack Obamaa. Obama tervehti kaikkia arktisen alueen ilmastokokoukseen osallistuneita ulkoministereitä oman puheensa päätteeksi Anchoragessa maanantai-iltana.

"Sanoin Obamalle, että Timo Suomesta. Voimme olla avuksi", Soini kertoi. Hänen mukaansa Obama vastasi, "great", hienoa.

Auttamisella Soini tarkoitti sitä, että Suomi voi auttaa Yhdysvaltoja ilmastonmuutoksen torjumisessa, joka on Obaman asialistan kärjessä. Yhdysvallat yritti Anchoragessa saada kaikkia arktisen alueen maita sitoutumaan uuteen ilmastosopimukseen, joka on määrä solmia Pariisissa joulukuussa.

"Yhdysvallat ymmärtää, että se on vaikuttanut ongelman syntymiseen, ja Yhdysvallat ottaa vastaan haasteen ongelman ratkaisemiseksi", Obama sanoi.

Kokoukseen osallistuneiden maiden yhteinen julkilausuma kuitenkin vesittyi. Kanada ja Venäjä eivät ole yhtä innoissaan ilmastonmuutoksen vastaisista toimista kuin Yhdysvallat tai Pohjoismaat, koska ne haluavat hyödyntää pohjoisen luonnonvaroja.

Obama ilmoitti tiistaina, että Yhdysvallat hankkii ja rakentaa lisää jäänmurtajia arktiselle alueelle. Suomi myisi Yhdysvalloille mielellään uusia murtajia.

Tällä hetkellä suomalainen Fennica ja Nordica avustavat öljy-yhtiö Shelliä, joka on saanut luvan aloittaa poraukset merenpohjasta Alaskan pohjoisrannikolla.

Laura Saarikoski HS
Anchorage, Alaska

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat