Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköpostien julkaisu jatkaa Clintonin piinaa

Viesteissä ei ollut suuria paljastuksia, mutta ne nakertavat Clintonin kannatusta

Ulkomaat
 
Hillary Clinton
Hillary Clinton

Presidenttiehdokas Hillary Clintonin piina jatkuu. Yhdysvaltain ulkoministeriö julkaisi tiistaiaamuna Suomen aikaa 7 000 sivun verran Clintonin sähköpostikirjeenvaihtoa tämän ulkoministeriajalta.

Viestit eivät tarjonneet suuria paljastuksia mutta pitivät yllä ikävien uutisten virtaa, joka nakertaa demokraattien kärkiehdokkaan kannatusta.

Clintonin ongelmat alkoivat vuoden alussa, kun selvisi, että hän oli käyttänyt omaa sähköpostiaan työasioiden hoitoon. Clinton on vakuuttanut, ettei ole lähettänyt eikä vastaanottanut luottamuksellisiksi merkittyjä viestejä omaan sähköpostiinsa.

Nyt julkaistuista meileistä 150 sisälsi kuitenkin luottamuksellista tietoa, mutta ei ole selvää, olivatko ne alun perin luottamuksellisiksi merkittyjä vai eivät.

Clinton on vakuuttanut, ettei ole rikkonut lakeja, mutta sanoi viime viikolla katuvansa huonoa harkintaansa.

Amerikkalaisille meilit tarjoavat uuden tilaisuuden tirkistellä Clintonien elämää, joka on jo ennestäänkin läpivalaistu tarkemmin kuin yhdenkään muun presidenttiperheen maan historiassa.

Bill Clintonin seksitapojen jälkeen amerikkalaisille tarjottiin tämän puolison huomattavasti kuivakampia ihmissuhteita.

Uusien viestien suurin paljastus oli Bill Clintonin entisen avustaja Sidney Blumenthalin aktiivinen rooli Hillaryn neuvonantajana.

Iloa toimittajat saivat irti viestistä, jossa ulkoministeri tiedusteli "gefillte fish" -otsikoidulla meilillä tulliin juuttuneesta amerikkalaisesta karpista, jota odotettiin Israelissa vesi kielellä.

Hauska meiliketju syntyi myös Hillary-naamaria käyttäneestä pankkirosvosta.

"Oletan, että hänellä [Clintonilla] on alibi", lakimies David Kendall vitsaili.

Clintonille sähköpostit eivät ole naurunasia, sillä ne pitävät yllä mielikuvaa salailuun ja skandaaleihin sotkeutuvasta presidenttiperheestä.

Kärkiehdokkaan romahdus on nostanut muiden demokraattiehdokkaiden osakkeita ja lisännyt veikkailuja varapresidentti Joe Bidenin ehdokkuudesta.

Saska Saarikoski
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat