Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksalainen haluaa nyt auttaa

Ulkomaat
 
Tiina Rajamäki Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n Berliinin-kirjeenvaihtaja.

Tulin kolmen viikon Suomen-kesäloman jälkeen takaisin Saksaan ja avasin viikonlopun saksalaiset sanomalehdet.

Süddeutsche Zeitung opasti ensimmäisellä sivullaan: Näin autat pakolaisia – neuvomme, mitä jokainen voi tehdä. Sama tietografiikka oli monessa muussakin lehdessä ja verkkosivulla.

 Auttamisohjeiden vieressä oli uutinen pakolaisten vastaanottokeskusta vastaan suunnatusta tuhopolttoyrityksestä. Kummatkin ovat päivittäistä saksalaista todellisuutta. Osa etenkin itäisen Saksan kaupunkien asukkaista on valmis näyttämään jopa polttopulloin, että he eivät halua paikkakunnalleen pakolaisia. Samaan aikaan pienissäkin kylissä kasataan pakolaisten selviytymispaketteja.

Saksassa on 80 miljoonaa ihmistä, ja turvapaikanhakijoita odotetaan tänä vuonna tulevan ainakin 800 000. Se on neljä kertaa niin paljon kuin viime vuonna.

Avun tarve on suurta, mutta niin on myös avustusinto. Kaikki tietävät, että kaikki nyt Saksaan tulevat maanhan pyrkijät eivät saa turvapaikkaa.

Silti juuri nyt monelle saksalaiselle on aivan sama, millaisen leiman autettava ihminen passiinsa joidenkin kuukausien päästä saa, jos hänellä ei tänään ole kenkiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat