Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suihkut kauhistuttavat juutalaisia Puolan Auschwitz-museossa

Ulkomaat
 

Auschwitzin keskitysleirimuseossa käytettävät viilennyssuihkut ovat järkyttäneet juutalaismatkailijoita. Etelä-Puolassa lämpötilat ovat viime viikkoina nousseet jopa 40 asteeseen, joten lipunmyyntijonojen läheisyyteen on asennettu viilentävää sumua levittävät sadettimet.

Suihkuilla on Auschwitzissa kammottava kaiku. Natsi-Saksan pääasiallisessa toisen maailmansodan tuhoamisleirissä haettiin murhattavaksi valitut vangit "suihkuun". Todellisuudessa heidät vietiin kaasukammioihin.

"Juutalaisena, joka menetti monta sukulaista holokaustissa, sadettimet toivat mieleeni suihkut, joihin juutalaiset pakotettiin ennen kaasukammiota", kertoi Meir Bulka, 48, Jerusalem Post -lehdelle sunnuntaina.

Keskitysleirimuseon mukaan jäähdyttimet ovat olleet kuumuuden vuoksi välttämättömiä.

"Jäähdyttimet eivät muistuta suihkuja, ja saksalaisten joihinkin kaasukammioihin asentamia valesuihkuja ei käytetty myrkkykaasun levittämiseen", sanoi tiedottaja Paweł Sawicki Time-lehdelle maanantaina.

Paikallinen juutalaisyhteisö ja holokaustin uhrien järjestöt ovat sanoneet, että kauhistus on ollut ymmärrettävä mutta kohu on paisunut suhteettomaksi.

"Museon johto halusi varmistaa vierailijoiden turvallisuuden. Jälkikäteen ajatellen siihen olisi voinut löytää hienotunteisemman tavan, mutta arvostan sitä, että museon johto osoitti niin suurta huolta vierailijoiden terveydestä", kertoi rabbi Michael Schudrich Jerusalem Postille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat