Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miljoonaohjelman lähiöt kunnostetaan kerralla

Ulkomaat
 

Rinkebyn ja sen lähialueiden Testan ja Husbyn lähiöt ovat maamerkkejä Ruotsin 1960- ja 1970-lukujen rakentamisesta.

Ruotsi kärsi tuolloin akuutista asuntopulasta. Ratkaisuksi kehitettiin niin sanottu miljoonaohjelma (miljonprogrammet), jonka tavoitteena oli rakentaa kymmenessä vuodessa miljoona asuntoa. Tavoitteeseen päästiin. Jälkikäteen hanke on saanut silti myös paljon arvostelua.

Ohjelman aikana lähiöihin nousi paljon korkeita ja yksitoikkoisia betonijärkäleitä, joita on pidetty karuina. Varakkaamman väen muuttaessa pois, alueille keskittyi Ruotsin mittapuulla köyhä ja maahanmuuttajavaltainen asujakunta. Miljoonaohjelmasta tuli vähitellen kansan suussa lähes synonyymi huono-osaisuudelle ja sosiaalisille ongelmille Ruotsissa. Monissa ohjelman lähiöissä on asunut myös paljon Suomesta töiden perässä Ruotsiin muuttaneita.

Kaupunki pitää Rinkebyn ongelmana rakentamisen puolesta muun muassa sitä, että lähiöstä tehtiin alun perin eristetty. Yhteydet lähialueille ovat huonoja.

Nyt asiaa yritetään korjata muun muassa rakentamalla kävelysilta, joka sitoo Rinkebyn yhteen viereisen Stora Ursvikin kanssa. Sundbyberg, johon Stora Ursvik kuuluu, on Rinkebyhyn verrattuna varakasta aluetta, ja maahanmuuttajaväestön osuus on pienempi. Tulossa on myös kävelytie läheiseen Kistaan, missä on viljalti työpaikkoja ja palveluita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat