Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikan nuorison usko Syrizaan murenee

Uusnatsipuolue Kultainen aamunkoitto oli tuoreessa kyselyssä nuorten äänestäjien suosituin puolue

Ulkomaat
 
Stoyan Nenov Reuters
Syrizan johtaja AlexisTsipras joutuu syyskuun vaaleissa kamppailemaan entistä tiukemmin äänestäjien suosiosta.
Syrizan johtaja AlexisTsipras joutuu syyskuun vaaleissa kamppailemaan entistä tiukemmin äänestäjien suosiosta. Kuva: Stoyan Nenov Reuters

Kreikan nuorison usko vasemmistopuolue Syrizaan on heikentynyt tuoreen kyselyn mukaan. Juuri nuoret ovat kuuluneet tärkeimpiin Syrizan kannattajajoukkoihin.

Tutkimusyritys Alcon tällä viikolla julkaiseman kyselytutkimuksen mukaan Syriza oli 18–24-vuotiaiden keskuudessa vasta neljänneksi suosituin puolue, kertoi uutistoimisto Reuters.

Kyselyssä nuorten suosituin puolue oli natsipuolue Kultainen aamunkoitto.

Kreikka valmistautuu parhaillaan uusiin parlamenttivaaleihin, jotka järjestetään 20. syyskuuta.

Syrizan johtaja Alexis Tsipras julisti elokuussa vaalit saadakseen uuden mandaatin rankkojen talousuudistusten läpiviemiseen. Samalla Tsipras erosi pääministerin tehtävästä.

Lainaohjelman vastustus on ollut suurta Tsiprasin omassa Syriza-puolueessa.

Syriza nousi alkuvuodesta valtaan lupaamalla juuri helpotusta pitkään jatkuneeseen talouskuriin Kreikassa.

Kreikka yritti Tsiprasin johdolla saada lainoittajilta helpotuksia koviin lainaehtoihin. Kun se ei onnistunut, Tsipras järjesti kansanäänestyksen, jossa kreikkalaiset hylkäsivät lainaehdot. Sen jälkeen Tsiprasin hallituksen oli pakko taipua vielä kovempiin ehtoihin Kreikan talouden pelastamiseksi. Nyt Tsipras haluaa kansan hyväksynnän uusille säästötoimille.

Kyselytutkimusten mukaan Kreikan vaaleista on tulossa tiukat. Syriza on pääosin johtanut mielipidemittauksia, vaikka Syrizan etumatka on kaventunut vaalipäivän lähestyessä.

Keskiviikkona julkaistussa mielipidemittauksessa konservatiivinen Uusi demokratia -puolue oli jo noussut ensimmäistä kertaa suosituimmaksi puolueeksi.

Ero Syrizaan oli kuitenkin hiuksen hieno. Syrizan kannattajiksi ilmoittautui 25 prosenttia vastanneista, kun taas konservatiiveja äänestäisi 25,3 prosenttia.

Osa Syrizaan pettyneistä kannattajista on Reutersin mukaan aikeissa äänestää pienempiä ja radikaalimpia puolueita tai boikotoida vaaleja.

"Hän ei yrittänyt riittävästi", sanoi 22-vuotias opiskelija Jannis Aggelidis Reutersille viitaten Tsiprasiin. "Hänellä oli mahdollisuus ja hän hukkasi sen."

Syrizan tilanne on ajanut puolueen nuorisosiiven kriisiin. Tiistaina se ilmoitti vetävänsä tukensa Syrizalta vaaleissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat