Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sadat siirtolaiset lähtivät Budapestista

Unkari aikoo panna luvattomat rajanylittäjät vankilaan

Ulkomaat
 
Siirtolaiskriisin luvut minuutissa
Siirtolaiskriisin luvut minuutissa
EU:hun saapui tammi-heinäkuussa lähes 340 000 siirtolaista, kertoo uutistoimisto AFP. HSTV selittää minuutissa tämän kesän kriisin luvut. Toimittaja ja leikkaaja: Esa Juntunen HS, kuva: Reuters.

Sadat siirtolaiset lähtivät perjantaina kävelemään Budapestin päärautatieasemalta kohti Itävaltaa, kertoo uutistoimisto Reuters. Rajalle on matkaa noin 180 kilometriä.

Lähtijät olivat turhaan odottaneet junaa, joka veisi eteenpäin Unkarista. Pääosa arviolta 2 000 siirtolaisesta jäi yhä asemalle. Suurin osa lähtijöistä on kotoisin Syyriasta ja Afganistanista.

Unkari ilmoitti perjantai-iltana lähettävänsä linja-autoja kuljettamaan siirtolaisia Itävallan rajalle, kertoi Reuters. Unkarin pääministerin Viktor Orbánin kansliapäällikön Janos Lazarin mukaan se ei tarkoita välttämättä, että siirtolaiset pääsevät lähtemään maasta. "Me odotamme Itävallan hallituksen vastausta", Lazar sanoi Reutersin mukaan.

Torstaina osa siirtolaisista oli noussut junaan, jonka pääteasema oli rajakaupunki Sopron. Juna kuitenkin pysähtyi, ja poliisi käski siirtolaisia poistumaan siitä vain hieman Budapestin ulkopuolella Bicsken kaupungissa, jossa on vastaanottokeskus.

Poliisi halusi viedä siirtolaiset keskukseen, mutta suuri heistä osa vastusti, pakeni tai linnoittautui junaan. Reutersin mukaan noin 300 siirtolaista pakeni Bicsken asemalta perjantaina.

Serbian rajan tuntumassa Röszkessä sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa syntyi perjantaina mellakka, kun noin 300 ihmistä yritti karata. Poliisi palautti heidät kaikki keskukseen.

Unkarin parlamentti päätti perjantaina rajavalvonnan kiristämisestä, kertoi Reuters.

Uusien lakien mukaan luvattomasta rajan ylittämisestä voidaan tuomita jopa kolmeksi vuodeksi vankilaan. Myös raja-aidan ylittäminen ja vahingoittaminen määriteltiin rikoksiksi.

Laszlo Balogh REUTERS
Siirtolaiset kävelivät Budapestista kohti Itävallan rajaa johtavaa moottoritietä pitkin perjantaina.
Siirtolaiset kävelivät Budapestista kohti Itävallan rajaa johtavaa moottoritietä pitkin perjantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat