Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakolaiset jakavat Saksaa

Pormestari, oikeistopoliitikko ja entinen pakolainen ottavat kantaa pakolaiskriisiin

Ulkomaat
 
Kolme saksalaista kertoo, mitä he ajattelevat pakolaiskriisistä
Kolme saksalaista kertoo, mitä he ajattelevat pakolaiskriisistä
Kaksikymmentä vuotta sitten Saksaan tullut pakolainen antaa neuvoja nyt tuleville syyrialaisille. Pikkukaupungin pormestarin mielestä pakolaisten on hyvä päästä pian kiinni tavalliseen elämään. Oikeistopuolueen paikallisaktiivi haluaa pysäyttää pakolaisten tulon. Toimittaja: Tiina Rajamäki. Kuvaus ja editointi: Christian T. Joergensen. Paikka: Berliini ja Hennigsdorf

"Me pystymme tähän. Ja jos esteitä tulee vastaan, ne on tehty ylitettäviksi", sanoi Saksan liittokansleri Angela Merkel maanantaina puhuessaan pakolaiskriisin hoitamisesta Saksassa.

Merkel on nyt käärinyt hihat ja niin ovat tehneet myös lukemattomat saksalaiset paikkakunnilla, joihin pakolaisia on viime päivinä tullut.

Saksassa on vallalla suuri yhteen hiileen puhaltamisen henki. Samalla ilmassa on paljon kysymyksiä. Miksi hihat kääritään vasta nyt? Jos ovet avataan nyt, miten byrokratian rattaat pystyvät pyörittämään ehkä jopa miljoonan turvapaikanhakijan papereita? Millä tavalla saksalainen yhteiskunta muuttuu?

Helsingin Sanomat tapasi kolme saksalaista, jotka seuraavat pakolaiskriisiä erilaisista näkökulmista. Metîn Elçi saapui pakolaisena Berliiniin vuonna 1995. Hennigsdorfin pikkukaupungin pormestarilla Andreas Schulzilla on kahdenkymmenen vuoden kokemus turvapaikanhakijoista kunnassaan, ja nyt heitä tulee lisää. Andreas Galau on Vaihtoehto Saksalle -puolueen aktiivi, joka ei voi hyväksyä Saksan nykyistä pakolaispolitiikkaa.

Tiina Rajamäki HS
Berliini

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat