Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sopimus oli laho jo syntyessään

Ulkomaat
 

Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Ranskan johtajat solmivat helmikuussa Minskissä Ukrainan tulitaukosopimuksen. Se oli viime vuoden syyskuussa solmitun ja talvella kariutuneen ensimmäisen Minsk-sopimuksen seuraaja.

Sopimuksen poliittisissa osissa sovittiin Itä-Ukrainan separatistialueiden siirtymisestä Ukrainan joukkojen valvontaan kuluvan vuoden loppuun mennessä. Sitä ennen alueella pitäisi järjestää Ukrainan lakien mukaiset paikallisvaalit.

Sopimus edellyttää Ukrainalta perustuslain muutosta, jossa separatistien nykyisin hallussa pitämille alueille annettaisiin hieman enemmän itsemääräämisoikeutta kuin Ukrainan muille alueille.

Valtiojohtajien tekemän sopimuksen allekirjoittivat Ety-järjestön edustaja Heidi Tagliavini, Ukrainan ex-presidentti Leonid Kutšma, Venäjän Ukrainan-lähettiläs Mihail Zurabov sekä Donetskin ja Luhanskin "kansantasavaltojen" johtajat Aleksandr Zahartšenko ja Igor Plotnitski.

Tästä huolimatta sopimus ei mainitse kapinatasavaltoja lainkaan. Toteutuessaan se merkitsisi kuitenkin tasavaltojen lakkauttamista.

Separatistit ovat aiemmin ilmoittaneet, etteivät he hyväksy järjestelyä. Enemmistö Ukrainan parlamentista vastustaa aiottua lisäystä perustuslakiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat