Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palin haluaa Trumpin ministeriksi

Ulkomaat
 
Joshua Roberts Reuters
Sarah Palin
Sarah Palin Kuva: Joshua Roberts Reuters

Sarah Palin pyrkii takaisin politiikkaan, tällä kertaa Donald Trumpin vanavedessä.

Alaskan entinen kuvernööri ja republikaani John McCainin entinen varapresidenttiehdokas Palin on ilmoittanut, että hän ottaisi mielellään energiaministerin salkun Trumpin hallituksessa ja lakkauttaisi ministeriön.

Palin otti kantaa myös siirtolaiskeskusteluun sanomalla, että Yhdysvaltoihin saapuvien siirtolaisten pitäisi puhua "amerikkaa". Trump arvosteli viime viikolla kilpakumppaniaan Jeb Bushia siitä, että tämä puhuu vaalikiertueella myös espanjaa.

Vuoden 2008 varapresidenttikampanjasta muistetaan Palinin haastattelu, jossa tämä ei osannut nimetä yhtäkään lehteä, jota olisi lukenut.

Republikaanipuolue on epätoivoinen Trumpin takia. Tämän rajut lausunnot keräävät suosiota puolueen oikealla laidalla, mutta ne myös vieroittavat maltillisia äänestäjiä puolueesta.

Harvardin yliopiston politiikan tutkija Danielle Allen kutsui "trumpisteja" The Washington Post -lehdessä "oikeistolaisiksi etnonationalisteiksi". Trumpistien sisarpuolueita ovat Allenin mukaan Britannian UKIP ja Ranskan Kansallinen rintama.

"Trumpistit" kokevat jääneensä globalisaation jalkoihin ja raharikkaiden kyykyttämiksi. He eivät luota perinteisiin poliitikkoihin, joita he pitävät liian elitistisinä.

Euroopan parlamentaarisessa järjestelmässä "trumpistit" perustaisivat oman puolueen, Allen kirjoittaa. Yhdysvaltain kaksipuoluejärjestelmässä ryhmä syntyi republikaanien sisälle ja jakaa nyt puolueen sisältäpäin, kuten teekutsuliike aiemmin.

Laura Saarikoski HS
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat