Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU-komission esityksiä kriisin hoitoon

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

120 000 pakolaisen siirto Kreikasta, Unkarista ja Italiasta muihin EU-maihin

Pakolaiset jaettaisiin kiintiöiden mukaan. Suomen pitäisi ehdotuksen mukaan ottaa 2 398 turvapaikanhakijaa. Komissio ehdotti jo keväällä 40 000 pakolaisen siirtoa Kreikasta ja Italiasta. Kaikkiaan siirrettävien määrä olisi siis 160 000.

Pysyvä pakolaisten siirtojärjestelmä

EU-maille rakennetaan pysyvä järjestelmä, jonka mukaan pakolaisia voitaisiin jakaa jäsenmaiden kesken. Komissio voisi käynnistää siirrot aina tarpeen vaatiessa, jos johonkin maahan kohdistuu mittava pakolaisaalto.

Pakolaisten ottamisesta luistaminen

Jäsenmaa voi hakea tilapäistä vapautusta pakolaisten ottamisesta siirtojärjestelmien puitteissa. Syynä voi olla esimerkiksi luonnonkatastrofi. Komissio arvioi ovatko syyt pätevät ja voi myöntää enintään 12 kuukauden vapautuksen. Jäsenmaan täytyy maksaa 0,002 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseensa vastaava korvaus EU-budjettiin, jos se ei ota pakolaisia vastaan.

Lista turvallisista lähtömaista

EU-maille tulee yhteinen lista maista, joista tulevat turvapaikanhakijat saavat yleensä kielteisen päätöksen. Heidän hakemuksensa ja palautuksensa voidaan käsitellä nopeutetusti. Listalle joutuvat Albania, Bosnia ja Hertsegovina, Makedonia, Kosovo, Montenegro, Serbia ja Turkki.

Afrikka-rahasto

EU-komissio antaa 1,8 miljardia euroa rahastoon, jonka tarkoituksena on tukea vakautta ja puuttua maahanmuuton taustatekijöihin Afrikassa. Komissio odottaa toimintaan panostusta myös jäsenvaltioilta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat