Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina ja Yhdysvallat keskustelivat verkkohyökkäyksistä

Suurvaltojen presidentit tapaavat syyskuun lopulla

Ulkomaat
 
Xi Jinping
Xi Jinping

Kiina ja Yhdysvallat ovat käyneet keskusteluja internetin turvallisuudesta, joka on kipeä kysymys Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä.

Verkkohyökkäysten odotetaan nousevan tärkeäksi aiheeksi, kun Kiinan presidentti Xi Jinping syyskuun lopulla käy valtiovierailulla Yhdysvalloissa ja tapaa presidentti Barack Obaman.

Barack Obama
Barack Obama

Yhdysvallat on toistuvasti syyttänyt Kiinaa vakoilusta yhdysvaltalaisissa tietoverkoissa. Kiina on toistuvasti kiistänyt syytökset. Viimeksi viime torstaina Yhdysvaltojen tiedustelujohtaja James Clapper totesi, että Kiinan verkkotiedustelu on uhka Yhdysvalloille. Kiinan mukaan syytökset ovat vääriä. Se muistutti, että myös Kiina on verkkovakoilun kohteena.

"Joidenkin yhdysvaltalaisten tulisi lopettaa perusteettomat syytökset kiinalaista osapuolta kohtaan", sanoi Kiinan ulkoministeriön edustaja Hong Lei.

Viime kesäkuussa Clapper sanoi Kiinan olevan pääepäilty verkkohyökkäyksessä, jossa Yhdysvaltojen julkishallinnon henkilöstöasioita käsittelevästä virastosta vietiin viime keväänä noin neljän miljoonan työntekijän henkilötietoja.

Viikonvaihteessa Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua kertoi, että Yhdysvallat ja Kiina ovat saavuttaneet "tärkeän konsensuksen" tietoverkkorikollisuuden torjunnassa.

Kiinan sisäisen turvallisuuden johtajan Meng Jianzhun vetämä valtuuskunta oli käynyt Yhdysvalloissa keskustelemassa tietoturvasta muiden muassa ulkoministeri John Kerryn ja Obaman turvallisuusneuvonantajan Susan Ricen kanssa. Vierailulla pyrittiin ilmeisesti pohjustamaan Xin Yhdysvaltojen-matkaa.

Yhdysvaltojen on kerrottu harkitsevan pakotteita kiinalaisia yhtiöitä ja ihmisiä vastaan tietomurtoepäilyjen takia.

Mikko Paakkanen HS
Peking

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat