Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Avustusjärjestöt arvostelevat EU-maita pakolaiskriisin hoitamisesta

Ulkomaat
 

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR sekä siirtolaisjärjestö IOM arvostelivat tiistaina Euroopan unionin jäsenmaita pakolaiskriisin heikosta hoitamisesta.

Jäsenmaat eivät päässeet maanantaisessa kokouksessaan lopullisesti sopimukseen siitä, kuinka turvapaikanhakijoita tulisi jakaa jäsenmaiden kesken. Alustavan sopimuksen mukaan turvapaikanhakijoita jaetaan ja otetaan vapaaehtoisuuden perusteella.

"Euroopan päättämättömyys lisää kuolemia Välimerellä. Monien eurooppalaisten hallitusten päätökset rajatarkastusten palauttamisesta pahentavat tilannetta", totesiIOM:n edustaja Leonard Doyle lehdistötilaisuudessa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Hän viittasi Saksaan, Itävaltaan ja Unkariin, jotka ovat ottaneet Schengen-alueella rajatarkastukset uudelleen käyttöön.

Aiemmin tänä vuonna EU:ssa on sovittu 40 000:n Italiaan ja Kreikkaan tulleen turvapaikanhakijan jakoperiaatteista muihin jäsenmaihin. Pakolaiskriisin kärjistyttyä EU-komissio on ehdottanut 120 000 lisäturvapaikanhakijan jakamista Italian ja Kreikan lisäksi pahoin ruuhkautuneesta Unkarista.

"Nyt tarvitaan päättäväisyyttä ilman lisäviipeitä. Jäsenmaiden kesken olisi osoitettava solidaarisuutta", UNHCR arvioi lausunnossaan.

Eurooppaan tulevien turvapaikanhakijoiden matkasta kuultiin jälleen tiistaina surullisia uutisia, kun 22 Turkista Kreikalle kuuluvalle Kosin saarelle matkalla ollutta pakolaista hukkui mereen.

Kuolleista 11 oli naisia ja neljä lapsia. Turkin rannikkovartiosto pelasti lisäksi puuveneestä 211 pakolaista, kertoi uutistoimisto AFP.

Kaikkiaan Turkin rannikkovartiosto on pelastanut mereltä tänä vuonna jo yli 42 000 turvapaikanhakijaa, jotka ovat olleet matkalla Turkista Kreikkaan ja sieltä erityisesti Saksaan.

EU:n rajavalvontaviraston Frontexin mukaan tänä vuonna unioniin on tullut jo yli 500 000 pakolaista. Heistä on hukkunut noin 3 000, arvioi IOM. Viime vuonna Välimeren ylitti yhteensä 280 000 pakolaista.

Yksin elokuussa turvapaikanhakijoita saapui EU:hun 156 000, kertoi uutistoimisto Reuters. Saksassa arvioidaan, että maahan on tulossa tänä vuonna jopa miljoona turvapaikanhakijaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat