Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin sanoi Venäjän jatkavan sotilaallista tukea Syyrialle

Putinin mukaan pakolaistilanne Euroopassa olisi vielä pahempi ilman Venäjän toimia

Ulkomaat
 
Maria Manner
Bassam Khabieh reuters
Syyrian Damaskoksen lähellä savusi, kun hallituksen joukot ja kapinalliset taistelivat maanantaina.
Syyrian Damaskoksen lähellä savusi, kun hallituksen joukot ja kapinalliset taistelivat maanantaina. Kuva: Bassam Khabieh reuters

Venäjä aikoo jatkaa Syyrian hallituksen tukemista sotilaallisesti, sanoi Venäjän presidentti Vladimir Putin tiistaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Putin kehotti myös muita maita antamaan "sotilaallis-teknistä apua" Bashar al-Assadin hallitukselle.

Yhdysvallat ja sen läntiset liittolaiset vastustavat Venäjän tukea Syyrian hallitukselle. Ne katsovat Venäjän toiminnan pitkittävän konfliktia.

Putin teki selväksi, että Venäjä ei käännä kelkkaansa kansainvälisen arvostelun edessä.

"Me tuemme Syyrian hallitusta sen taistelussa terroristeja vastaan", Putin sanoi kansainvälisten uutistoimistojen mukaan tiistaina Tadžikistanissa pidetyssä turvallisuuskonferenssissa.

Kaksi amerikkalaislähdettä kertoi uutistoimisto AFP:lle maanantaina, että Venäjä on lähettänyt panssarivaunuja Latakian rannikkokaupungin lähelle Syyriassa. Venäjä on kiistänyt laajentavansa sotilaallista läsnäoloaan Syyriassa, mutta ilmoittanut jo aiemmin jatkavansa Assadin tukemista.

Putinin mukaan pakolaistilanne Euroopassa olisi vielä pahempi ilman Venäjän toimia.

"Jos Venäjä ei olisi tukenut Syyriaa, tilanne maassa olisi pahempi kuin Libyassa ja pakolaisten määrä vielä suurempi", hän sanoi.

Presidentti Martti Ahtisaari toisti tiistaina julkaistussa Guardian-lehden haastattelussa, että länsimaat hylkäsivät vuonna 2012 Venäjän suunnitelman Syyrian sodan lopettamiseksi. Ahtisaari kävi tuolloin neuvotteluja YK:n turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenten edustajien kanssa.

Venäjä esitti kolmiosaista suunnitelmaa, johon kuului jossain vaiheessa Assadin siirtäminen syrjään. Länsimaat olivat Ahtisaaren mukaan kuitenkin varmoja siitä, että Assad kaatuisi pian, ja niinpä ne sivuuttivat Venäjän ehdotuksen.

"Se oli menetetty mahdollisuus", Ahtisaari sanoi.

Virallisesti Venäjä on tukenut Assadin hallintoa koko neljä ja puoli vuotta kestäneen sodan ajan. Venäjä ja Syyria ovat liittolaisia jo pitkältä aikaa ennen sotaa.

Ahtisaari on puhunut Venäjän rauhansuunnitelmasta aiemminkin. Hän kertoi viime vuonna Suomi-Areena-tapahtumassa Venäjän olleen valmis hyväksymään Assadin syrjäyttämisen, jos se tapahtuisi hienovaraisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat