Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrian presidentti al-Assad ei aio luopua vallasta

Presidentti kehotti länttä "lopettamaan terroristien tukemisen"

Ulkomaat
 

Syyrian presidentti Bashar al-Assad toisti jälleen, että ei aio luopua vallasta ulkopuolisen paineen alla. Assad esiintyi keskiviikkona Venäjän television haastattelussa, kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

"Presidentti tulee valtaan ihmisten suostumuksella vaaleissa, ja hän lähtee, jos ihmiset vaaleissa sitä vaativat", Assad sanoi.

Al-Assad valittiin jatkokaudelle vuoden 2014 vaaleissa 88,7 prosentin ääniosuudella. Äänestys järjestettiin ainoastaan hallituksen hallitsemilla alueilla, eikä oppositio hyväksy vaalien lopputulosta sodan repimässä maassa.

Länsivallat ja suurin osa Syyrian oppositiota ovat aiemmin ilmoittaneet, että al-Assad ei voi enää johtaa maata Syyrian sisällissodan joskus päätyttyä.

Haastattelussa al-Assad myös kehotti länsivaltoja "lopettamaan terroristien tukemisen", jos ne haluavat vähentää syyrialaisten pakolaisten määrää. Tällä al-Assad ei viitannut Syyriassa toimivaan ääri-islamilaiseen Isis-järjestöön vaan oppositioon, jota hän on aivan sisällissodan alusta asti nimittänyt "terroristeiksi".

Viime viikkoina Venäjä on lisännyt lentokoneidensa ja sotilaiden määrää Syyriassa samalla kun kapinallisryhmät ovat vallanneet alaa al-Assadin hallitukselta.

Venäjä on siirtänyt joukkoja ja kalustoa lähelle Latakian kaupunkia. Se voi olla merkki siitä, että Venäjä suunnittelee alueelle tukikohtaa, sanoi Yhdysvaltain puolustusministeriö maanantaina.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry soitti keskiviikkona Venäjän ulkoministerille Sergei Lavroville ja kysyi syytä sotilaiden lisäämiseen. Kerry varoitti Lavrovia, että konflikti voi pahentua ja pidentyä, jos Venäjä jatkaa Syyrian tukemista.

Venäjä sanoo taistelevansa Syyriassa Isisiä vastaan. Presidentti Vladimir Putin on kehottanut myös muita maita antamaan lisää aseapua Syyrialle terrorisminvastaisessa taistelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat