Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK vaatii sotarikollisia tuomiolle Sri Lankassa

Ulkomaat
 

YK vaatii erikoistuomioistuimen perustamista tutkimaan Sri Lankan sisällissodassa tehtyjä sotarikoksia, kertoo uutistoimisto AFP.

YK:n raportti vuosina 1983–2009 käydystä sisällissodasta ilmestyi keskiviikkona pitkän lykkäyksen jälkeen. Raportti syyttää sotarikoksista sekä Sri Lankan asevoimia että tamilitiikereinä tunnettuja kapinallisia.

Sri Lankan sisällissodassa arvioidaan kuolleen ainakin 100 000 ihmistä. Määrästä ei ole tarkkaa tietoa.

Varsinkin asevoimien suurhyökkäys pitkän sodan viimeisinä kuukausina vuonna 2009 pitäisi tutkia kunnolla, YK:n raportissa vaaditaan.

Sri Lankan asevoimia raportti syyttää kidutuksista, sieppauksista ja järjestelmällisestä seksuaalisesta väkivallasta, jonka uhreina oli yhtä todennäköisesti niin miehiä kuin naisia. Kapinalliset ovat raportin mukaan syyllistyneet sivullisten ja lapsien pakottamiseen taistelijoiksi. Molemmat osapuolet ovat raportin mukaan syyllistyneet murhiin.

Sri Lanka vastasi keskiviikkona, että se aikoo järjestää tutkinnan itse muttei aio sallia YK:n tuomioistuimen perustamista. Sri Lankan tamilit kannattavat kansainvälisen oikeusistuimen perustamista, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

YK:n ihmisoikeuskomissaari Zeid Ra'ad Al Hussein sanoi raportin julkistustilaisuudessa Genevessä, että vain riippumaton ulkomainen erityistuomioistuin voi tutkia väitteet sotarikoksista.

Sodan viimeisinä kuukausina Sri Lankan asevoimien epäillään teloittaneen antautuneita kapinallisia ja siviilejä.

Tapahtumia valvonut YK on myöntänyt, että sen olisi pitänyt tehdä enemmän siviilien ja antautuneiden kapinallisten suojelemiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat