Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat raotti ovea Isis-keskusteluille Venäjän kanssa

Syyria: Voimme pyytää venäläisjoukkojen apua tarpeen vaatiessa

Ulkomaat
 

Yhdysvallat on valmis rajattuihin keskusteluihin Venäjän kanssa terroristijärjestö Isisin vastaisesta taistelusta Syyriassa.

Valkoisen talon tiedottaja Josh Earnest sanoi torstaina, että Yhdysvallat suhtautuu avoimesti "taktisiin ja käytännöllisiin keskusteluihin", kertoi uutistoimisto Reuters. Uutistoimisto AFP:n mukaan oli torstaina epäselvää, käytäisiinkö keskusteluja siviili- vai sotilaspuolella.

Sekä Yhdysvallat että Venäjä ovat huolissaan pahamaineisen Isis-järjestön etenemisestä Syyriassa, mutta muuten niiden näkemykset Syyrian sodasta ovat olleet hyvin erilaiset.

Syyria on Venäjän vanha liittolainen. Venäjä on tukenut Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallintoa myös koko neljä vuotta kestäneen sisällissodan ajan.

Venäjä pyrkii vakuuttamaan länsimaat siitä, että al-Assadin tukeminen on välttämätöntä Isisin pysäyttämisessä. Venäjä on jo pitkään halunnut al-Assadin mukaan Isisin-vastaiseen rintamaan.

Yhdysvallat on puolestaan vaatinut itsevaltaisen al-Assadin eroa, sillä se pitää häntä yhtenä Syyrian sisällissodan pääsyyllisistä.

Syyrian hallinnon ilmaiskuissa kuoli jälleen keskiviikkona ja torstaina 47 ihmistä, kertoi Syyrian sotaa seuraava järjestö Syrian Observatory for Human Rights.

Yhdysvaltain johtama liittouma on tehnyt viime syksystä lähtien ilmaiskuja Isisiä vastaan Syyriassa ja Irakissa.

Earnest sanoi torstaina, ettei Yhdysvallat hyväksy Venäjältä sotilastoimia, jotka vahvistaisivat al-Assadia.

"Mutta me olemme jo pitkään ilmaisseet, että rakentava panos Isisin-vastaiseen rintamaan olisi tervetullut", Earnest sanoi AFP:n mukaan.

Venäjä on viime viikkoina lisännyt sotilaallista tukeaan Syyrialle. Reuters kertoi torstaina, että Syyrian armeija on alkanut hiljattain käyttää uudenlaisia aseita, jotka se on saanut Venäjältä.

"Voin sanoa, että kyse on monenlaisista aseista: maassa ja ilmassa käytettävistä", syyrialaislähde kertoi Reutersille.

Venäjä sanoi, että sotilaallisen tuen on tarkoitus estää "täydellinen katastrofi" alueella.

Syyrian ulkoministeri Walid al-Muallem kiisti jälleen torstaina, että Syyriassa olisi venäläisiä taistelujoukkoja.

Reutersin mukaan al-Muallem sanoi Syyrian olevan kuitenkin valmis pyytämään venäläisjoukkojen apua, jos tilanne sitä vaatii.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat