Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakolaiset suuntaavat nyt Kroatiaan

Unkarin suljettua rajansa ihmiset pyrkivät EU:hun Kroatian kautta

Ulkomaat
 
Antonio Bronic Reuters
Ihmiset pyrkivät Kroatiasta eteenpäin muualle Eurooppaan.
Ihmiset pyrkivät Kroatiasta eteenpäin muualle Eurooppaan. Kuva: Antonio Bronic Reuters

Tuhannet siirtolaiset ovat pyrkineet keskiviikosta lähtien Kroatiaan Unkarin suljettua etelärajansa. Kroatia uhkasi torstai-iltana sulkea jo oman Serbian-vastaisen rajansa tilanteen vuoksi, kertoi uutistoimisto Reuters.

Kroatiaan on saapunut keskiviikon jälkeen ainakin 7 300 ihmistä. Kroatian sisäministeri Ranko Ostojić sanoi, että raja suljetaan, jos rajan yli tulee vielä 8 000 ihmistä päivässä.

Kroatian rajalla syntyi torstaina kaaos, kun sadat ihmiset pyrkivät epätoivoisesti eteenpäin rajakaupunki Tovarnikista. Siirtolaiset olivat odottaneet junia tai busseja rajalla Tovarnikissa tunteja kovassa kuumuudessa saavuttuaan rajan yli Serbiasta.

Reutersin mukaan mellakka syntyi, kun ihmiset olivat yrittäneet rynniä paikalle saapuneisiin busseihin, joilla piti viedä ihmisiä vastaanottokeskuksiin. Busseihin oli otettu vain naisia ja lapsia. Kaaos syntyi, sillä osa perheistä oli joutumassa erilleen.

Osa siirtolaisista ei halunnut Kroatian vastaanottokeskuksiin vaan jatkoi matkaansa jalkaisin kohti seuraavaa EU-maata Sloveniaa. Kroatia on suurimmalle osalle siirtolaisista vain kauttakulkumaa.

Kroatian presidentti Kolinda Grabar-Kitarović komensi torstaina armeijan suojelemaan maan rajoja.

EU-maat ovat olleet erimielisiä siitä, miten pakolaiskriisiin pitäisi vastata.

Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó syytti Kroatiaa torstai-iltana pakolaisten ohjaamisesta kohti Unkaria ja Sloveniaa. Szijjártó sanoi, ettei Kroatia ole valmis liittymään Schengen-alueeseen.

Slovenia ilmoitti torstaina-iltana pysäyttäneensä Kroatian rajalla Dobovassa junan, jossa oli noin 150 siirtolaista. Reutersin mukaan maan poliisi aikoo palauttaa heidät Kroatiaan.

EU-maiden johtajat kokoontuvat ensi viikon keskiviikkona Brysseliin hätäkokoukseen etsimään ratkaisuja pakolaiskriisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat