Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat päättää lähiaikoina uusista superpommittajistaan

Kappalehinnaksi tulee vähintään 480 miljoonaa euroa

Ulkomaat
 

Yhdysvaltojen odotetaan kertovan tulevina viikkoina, mikä yhtiö valmistaa maan haluamat uudet superpommittajat. Sotakoneiden on tarkoitus korvata vanhoiksi käyvät B-52- ja B-1-malliset pommittajat.

Hankkeessa on kaksi kilpailijaa. Superpommittajat valmistaa joko Northrop Grumman tai Boeingin ja Lockheed Martinin yhteishanke.

Sadan pommittajan laivueen on arvioitu maksavan yli 48 miljardia euroa, joten yhden koneen hinnaksi tulisi yli 480 miljoonaa euroa.

Kappalehinnan odotetaan nousevan, jos koneita hankitaankin vähemmän.

Näin kävi, kun Yhdysvallat hankki B-2-häivepommittajia. Koneita ostettiin lopulta vain 20, jolloin yksi kone maksoi lähes kaksi miljardia euroa.

"Jos aiemmat merkit pitävät paikkansa, lasku tulee olemaan kaksinkertainen", totesi kansainvälisiin suhteisiin erikoistunut professori Gordon Adams uutistoimisto Bloombergille. Pitkän matkan hävittäjien hanke on ollut hyvin salainen.

Asiantuntijoiden mukaan pommittajien tulee kyetä lentämään pitkiä matkoja erittäin korkealla. Siten pommittajat ovat paremmin turvassa vihollisten ohjuksilta ja hävittäjiltä.

Koneet pitää myös varustaa laitteilla, joilla voidaan kerätä tiedustelutietoa ja häiritä vihollisten signaaleja. Koneilta odotetaan lisäksi ominaisuuksia, joiden avulla ne eivät näy tutkissa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Yhdysvallat haluaa lisäksi, että uudet pommittajat voisivat lentää myös miehittämättöminä. AFP:n haastatteleman asiantuntijan mukaan tämä ei ole hyvä idea, koska koneet olisivat haavoittuvampia tietomurroille.

Uudet superpommittajat valmistunevat vasta joskus ennen vuotta 2030.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat