Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin Schengenin purkaminen vaikuttaisi

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

 26 Euroopan maata käsittävällä Schengen-alueella ihmiset, autot ja junat pyyhkäisevät rajojen yli ilman viivytyksiä. Sopimuksen purkaminen tarkoittaisi rajatarkastusten palauttamista. Se tarkoittaisi jonottamista ja passintarkastusta rajanylityspisteillä. Myös junat pysähtyisivät rajoilla.

 Tarkastukset hankaloittaisivat monien elämää, jotka käyvät töissä toisen maan puolella. Työssäkäynti rajojen yli voisi vähentyä.

 Rajatarkastukset vaikeuttaisivat myös matkailua. EU:n ulkopuolelta tulevat, viisumia tarvitsevat matkailijat saattaisivat rajoittaa matkansa vain yhteen Euroopan maahan pidemmän kierroksen sijaan, koska eivät enää pääsisi samalla viisumilla kaikkiin maihin. Tämä vähentäisi matkailutuloja. Nykyään yhden Schengen-maan myöntämällä viisumilla saa matkailla muissakin maissa

 EU-maat joutuisivat rakentamaan rajoilleen aitoja ja muuta infrastruktuuria. Rajavalvontaan pitäisi palkata lisätä henkilöstöä.

 Tavaroiden kuljetus ja kaupankäynti rajojen yli hankaloituisi, kun rekat joutuisivat jonottamaan rajanylityspaikoilla. Byrokratia lisääntyisi, mikä voi lisätä rajat ylittävää kauppaa käyvien yritysten kuluja. Kulut siirtyisivät asiakashintoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat