Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulossa euromyönteinen mutta heikko hallitus

Ulkomaat
 

Kreikan vaalien kaksi selvää ennakkosuosikkia ovat vasemmistolainen Syriza ja konservatiivinen Uusi demokratia. Ne molemmat tahtovat Kreikan pysyvän eurossa. Täten on lähes varmaa, että tulevakin pääministeri aikoo toteuttaa Kreikan kolmannen lainapaketin ehtoja.

Syriza kyseenalaistaa kuitenkin voimakkaammin joitakin kohtia, kuten 50 miljardin suuruista yksityistämisrahastoa. Uusi demokratia puolestaan puhuu julkisen sektorin pienentämisen puolesta.

Syriza ei luultavasti suostu hallitusyhteistyöhön Uuden demokratian kanssa, jota se pitää korruptoituneena vanhana puolueena.

Kärkikaksikko on kyselyissä lähes tasoissa, joten kumpi tahansa tarvitsee enemmistön saavuttaakseen pienpuolueita. Vaalien voittaja saa Kreikassa 300-paikkaiseen parlamenttiin 50 bonuspaikkaa, mutta sekään ei näytä nyt riittävän.

Vaalien kolmatta ja neljättä sijaa tavoittelevat kommunistit ja uusnatsistinen Kultainen aamunkoitto, jotka eivät tule kummallekaan kyseeseen hallituskumppaneina.

Jos hallituksen muodostaminen ei onnistu, joudutaan uusiin vaaleihin. Se lykkäisi Kreikalta vaadittuja uudistuksia entisestään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat