Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rasmussen: Naton tuesta Suomelle ja Ruotsille ei ole takeita

Ulkomaat
 

Naton entinen pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen arvioi, että nykyisessä turvallisuustilanteessa Suomen ja Ruotsin liittyminen sotilasliiton jäseneksi olisi Natolle etu.

"Fakta on, että kolme Baltian maata on Naton jäseniä ja yhteinen turvallisuus Itämerellä vahvistuisi, jos myös Suomi ja Ruotsi olisivat Naton jäseniä", Rasmussen sanoo HS:lle.

Nato-keskustelu Pohjolassa, ennen muuta Ruotsissa, käy taas kiivaana sen jälkeen kun porvarioppositio löysi hiljattain yhteisen linjan jäsenyyden kannatuksesta. Suomessa hallitus ei sulje enää ovea sotilasliitolta yhtä visusti kuin edeltäjänsä.

Rasmussen muistaa tehdä varauksen, ettei hän aio tai voi puuttua muiden maiden sisäpolitiikkaan. Hän painottaa silti, että Suomi ja Ruotsi ovat jo Naton läheisimmät kumppanit: molemmat maat ovat mukana Nato-johtoisissa sotilasoperaatioissa kansainvälisesti, molemmat ovat osallistuneet Naton sotilaallisiin harjoituksiin, ja lisäksi maat ovat myös poliittisesti mukana konsultaatioissa Naton kanssa.

Tämä ei silti tarkoita, että Suomi ja Ruotsi ja Ruotsi voisivat luottaa Nato-maiden apuun hädän tullessa, Rasmussen muistuttaa.

"Kumpaakaan, Suomea tai Ruotsia, ei suojele Naton artikla 5, ja sillä on suuri merkitys. Jos olet Naton jäsen, sinulla on kollektiiviset turvatakuut viidennen artiklan mukaan."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat