Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Skånesta on tulossa "Suur-Kööpenhamina"

Ulkomaat
 

Jos silta onkin tuonut paljon hyvää Juutinrauman rannoille, alueella ei vielä olla tyytyväisiä.

Siksi Kööpenhamina lähialueineen ja Skåne suunnittevat nyt yhä laajempaa yhteistyötä: sellaista, jonka seurauksena Ruotsin puolestakin puhuttaisiin "Suur-Kööpenhaminana" – ainakin markkinointitarkoituksissa.

Tanskasta lähtöisin olevan brändihankkeen tavoitteena on houkutella pian neljän miljoonan asukkaan alueelle yhä enemmän kansainvälisiä sijoittajia ja turisteja ja siten luoda kasvua, sanoo alueiden yhteistyöjärjestön Öresundskomiteenin tanskalainen johtaja Finn Lauritzen.

"Paras brändi on Suur-Kööpenhamina, koska Juutinrauma on tietenkin hyvin tunnettu lähialueilla mutta se ei ole tunnettu kansainvälisesti."

Ruotsissa Kööpenhaminaksi muuttumista ei tietenkään ole otettu vastaan mutisematta. Nimestä ja vallanjaosta uudessa yhteistyöelimessä on käyty kiistoja. Alueen poliitikot ovat hieromassa asiasta sopua.

"Jos katsoo Pohjoismaita, Ruotsi on vahvin brändi. Olisi sääli, jos sitä ei käytettäisi. Mutta poliitikot tietenkin päättävät", sanoo Malmön talousjohtaja Pehr Andersson.

Hän kannattaa sen sijaan lämpimästi muita alueen visioita, kuten uutta siltaa, joka kulkisi Ruotsin Helsingborgin ja Tanskan Helsingørin välillä. Maat selvittävät lisäksi, voisiko Kööpenhaminan metro laajentua Malmöhön saakka. Matka taittuisi noin 20 minuutissa.

Aivan viime vuosina työmatkapendelöinti Skånen ja Tanskan välillä on notkahtanut hieman huippuvuosista, luultavasti muun muassa Tanskan heikkojen talousvuosien takia. Malmössä ja Skånessa myös työttömyys on talouden kasvusta huolimatta yhä Ruotsin mittarilla runsasta.

"Uuden sillan myötä työmatkan teko Tanskaan voisi vielä vaikka kaksinkertaistua", laskee Skånen aluehallinnon puheenjohtaja Henrik Fritzon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat