Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin kattaa pöydän Obamalle

Ulkomaat
 

Pöydän Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamiseen kattaa Vladimir Putin. Tarjoilu ei ole houkutteleva. Pöydällä ovat sota Syyriassa, kansainvälinen terrorismi, maailman pahin pakolaiskriisi toisen maailmansodan jälkeen ja myös Venäjän johtamat sotatoimet Ukrainassa.

Putinin tarjous Barack Obamalle on yksinkertaistettuna se, että voidakseen menestyä kampanjassaan terrorijärjestö Iisiä vastaan Syyriassa ja Irakissa länsimaiden pitää hyväksyä Venäjän ratkaiseva sotilaallinen ja poliittinen tuki Syyrian presidentille Bashar al-Assadille.

Al-Assad ei henkilönä ole Venäjälle mitenkään korvaamaton, mutta ratkaisijan rooli Syyriassa tukee Venäjän tavoittelemaa suurvaltaprofiilia.

Toinen osa tarjousta on se, että Syyriaan liittyvä yhteistyö voi lisätä Venäjän yhteistyöhalua Ukrainan kriisissä.

Vastaavasti epäonnistuminen Syyrian kohdalla voi johtaa Ukrainassa jonkin aikaa jatkuneen sotilaallisesti hiljaisen kauden päättymiseen ja Venäjän sotavoiman lisäämiseen Itä-Ukrainassa.

Kyseessä on taitekohta. Se tarkoittaa yhtä lailla mahdollisuutta myönteiseen kuin kielteiseen kehitykseen.

Kolmas osa tarjousta on se, ettei Venäjää muistuteta sen roolista Syyrian sodan pitkittymisessä ja sitä kautta Isisin vahvistumisessa, kun se esti al-Assadia heikentäviä päätöksiä YK:n turvallisuusneuvostossa.

Putinin määräämää Krimin niemimaan liittämistä Venäjään ei kuitenkaan voida unohtaa. Se voidaan kyllä yrittää kätkeä muiden asioiden alle.

Länsimaiden ja erityisesti Yhdysvaltain on yhä vaikeampi torjua Venäjän neuvottelutarjousta.

Kaikkien huoli Isisistä ja vielä tuntemattomista uusista terrorin muodoista on aitoa, samoin kuin tieto edelleen kasvavasta pakolaiskriisistä. Venäjä pitää saada teltan sisäpuolelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat