Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mekan pyhiinvaelluksen uhrilukua epäillään suuremmaksi – Saudi-Arabia selvensi lukuja

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Saudi-Arabiassa pyhiinvaelluksen väentungoksen uhrilukua epäillään. Pelastusviranomaisten mukaan ainakin 769 ihmistä tallautui tai tukehtui kuoliaaksi, kun väkijoukossa syntyi viime viikolla pakokauhu lähellä Mekkaa.

Saudi-Arabia on kuitenkin toimittanut ulkomaalaisille diplomaateille tunnistusta varten yli 1 000 kuvaa kuolleista, mikä katsottiin viittaavaan aiemmin kerrottua suurempaan uhrilukuun.

Pakistanilainen poliitikko Tariq Fazal Chaudhry sanoi viranomaisten toimittaneen 1 100 kuolleen kuvat. Hänen mukaansa se on viranomaisten antama virallinen uhriluku. Myös Intian ulkoministerin mukaan viranomaiset välittivät 1 090 pyhiinvaeltajan kuvat.

Saudi-Arabia kiisti tiedot tiistaina uutistoimisto AP:lle. Sen mukaan kuvissa oli myös ihmisiä, jotka kuolivat muulloin Hadž-pyhiinvaelluksen aikana, ei ainoastaan väkijoukossa syntyneessä pakokauhussa.

Jotkut olivat kuolleet nosturin kaaduttua aiemmin moskeijan päälle.

Muun muassa Saudi-Arabian alueellinen kilpailija Iran on arvostellut sitä huonoista turvatoimista.  Ainakin 228 Iranin kansalaista kuoli väkijoukossa tapahtuneessa onnettomuudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat