Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi löysi keinon päästä eroon irakilaisista

Ulkomaat
 
Bussilastillinen nuoria irakilaismiehiä matkusti Suomeen
Bussilastillinen nuoria irakilaismiehiä matkusti Suomeen
Kukaan ei halunnut jäädä Haaparantaan, vaikka vastaanottokeskukseksi muutetussa hotellissa on runsaasti tilaa. Kuvaus: Pekka Fali. Toimittaja: Tapio Mainio. Editointi: Kristina Marttinen, Esa Syväkuru.

Maahanmuuttovirasto ilmoitti keskiviikkona jäädyttävänsä irakilaisten ja somalialaisten turvapaikkahakemusten päätösten käsittelyn.

Tavoitteena on selvästikin pyrkimys palauttaa mahdollisimman moni äskettäin maahan saapuneista irakilaisista ja somalialaisista kotimaahansa.

Jo viime viikolla virasto ilmoitti ryhtyvänsä päivittämään turvallisuusarvioitaan Irakista ja Somaliasta. Tämä ei johdu siitä, että Somalian tai Irakin turvallisuustilanteessa sinänsä olisi tapahtunut muutoksia, ainakaan parempaan. Päinvastoin on odotettavissa, että ainakin Irakin turvallisuustilanne saattaa muuttua huonommaksi.

Virasto päätti päivittää turvallisuusarvionsa, kun Irakista oli tullut Suomeen historiallisen paljon turvapaikanhakijoita.

Irakilaiset suuntasivat Suomeen, koska Suomen tiedettiin myöntävän irakilaisille oleskelulupia höllemmin kuin esimerkiksi Ruotsin tai Saksan.

Maahanmuuttoviraston tiedotteessa arvioidaan, että alustavat tiedot EU-maiden päätöskäytännöistä "vahvistavat käsitystämme siitä, että ratkaisulinjauksia tullaan tiukentamaan".

Virasto toimii sikäli järkevästi, että se pyrkii yhdenmukaistamaan Suomen linjan suhteessa muihin EU-maihin.

Käytännössä turvapaikkahakemusten käsittelyn jäädyttäminen tarjoaa Suomelle mahdollisuuden päästä tuhansista yllättäen saapuneista irakilaisista eroon. Maahanmuuttovirasto näet aloittaa irakilaisten hakemusten käsittelyn vasta kiristettyään linjauksiaan.

Tiukentuva linja ei heijastele muutoksia Irakin tilanteessa. Ennemminkin se heijastelee Suomen sisäpoliittisia paineita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat