Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lahdessa syömälakko, Oulussa protestimarssi

Turvapaikanhakijat osoittivat mieltään olojensa takia

Ulkomaat
 

Maahanmuuttoviraston uudet linjaukset ja kehno ruoka johtivat turvapaikanhakijoiden närkästymiseen Lahdessa ja Oulussa.

Osa Lahden Hennalassa olevista turvapaikanhakijoista aikoo pitää lyhyen syömälakon vastalauseena sille, että irakilaisten ja somalialaisten hakupäätökset jäädytetään toistaiseksi.

"Meille asiakkaat kertoivat, että mahdollisesti jättävät torstaina lounaan ja päivällisen syömättä ja osoittavat näin mieltään", kertoo Suomen Punaisen Ristin (SPR) Hämeen-piirin valmiuspäällikkö Ari Saarinen.

"Tämä perustuu muutaman meidän asiakkaamme kertomukseen. En tiedä, kuinka moni aikoo osallistua."

Hennalassa on SPR:n hätämajoitusyksikkö, jossa on parhaillaan 519 turvapaikanhakijaa. Heistä valtaosa on Irakista.

Oulussa arviolta sata turvapaikanhakijaa osoitti mieltään oikeus- ja poliisitalon edustalla keskiviikkona alkuillasta.

Mielenosoittajat marssivat Oulun keskustaan kävellen vajaan kymmenen kilometrin päässä sijaitsevasta SPR:n hätämajoitustilasta.

Miespuolisten mielenosoittajien mukaan yhtenä syynä oli muun muassa heille tarjottu ruoka. Silminnäkijöiden mukaan yksi turvapaikanhakijoista kantoi ruokalautasta, jolla oli kuivunut ruoka-annos.

Paikalla oli runsaasti kypärin ja mellakkavarustein sonnustautuneita poliiseja sekä noin kymmenen poliisiautoa. Poliiseja oli lähes yhtä paljon kuin turvapaikanhakijoita.

Suurin osa mielenosoittajista istui poliisilaitoksen edustan asfaltilla. Uhkaavalta vaikuttanut tilanne hoitui lopulta rauhallisesti.

Miesjoukko osoitti mieltään myös vastaanottokeskuksessa puutteellisiksi katsomistaan olosuhteista. Oulussa kaikki turvapaikanhakijoiden vastaanottotilat ovat täpötäynnä.

Mielenosoitusta seurasivat sadat oululaiset, sillä oikeus- ja poliisilaitoksen naapurissa sijaitsee Raksilan markettikeskittymä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat