Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viime vuosien iskuista syytetty yleensä uiguurikapinallisia

Ulkomaat
 

Väkivaltaiset iskut suuria ihmisjoukkoja kohtaan eivät ole Kiinassa arkipäivää, mutta viime vuosina niitä on nähty.

Iskuista valtaosa on yhdistetty kapinallisiin, jotka kuuluvat Kiinan uiguurivähemmistöön. Osa uiguureista tuntee joutuneensa syrjityksi Xinjiangissa enemmistökansan eli han-kiinalaisten hallinnon alla. Xinjiangissa myös tehdään iskuja monin verroin enemmän kuin muualla Kiinassa.

Tuoreiden iskujen tapahtumapaikka Guangxin alue on kaukana Xinjiangista. Mahdollisen iskun tekijöistä tai heidän taustoistaan ei ollut illalla tietoa.

Viranomaisten mukaan teosta epäiltiin alustavasti paikallista miestä. Miehen sukunimi on han-kiinalainen.

Viime vuosien näkyvimmät iskut Xinjiangin ulkopuolella on tehty Etelä-Kiinan Kunmingissa ja Pekingin Tiananmenin aukiolla.

Maaliskuussa 2014 joukko veitsimiehiä ja -naisia riehui Kunmingissa rautatieasemalla. Veitsi-iskussa kuoli 29 sivullista ja loukkaantui yli 120. Viranomaisten mukaan tekijät olivat Xinjiangin itsenäisyyttä havittelevia separatisteja.

Lokakuussa 2013 Tiananmenin aukiolla ajettiin auto väkijoukkoon ja sytytettiin se palamaan. Tuolloin kuoli kuusi ihmistä. Kiinan turvallisuusviranomaiset ovat syyttäneet iskusta uiguuri-islamisteja. Kunmingin iskun jälkeen Kiinassa alkoi voimakas terrorisminvastainen kampanja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat