Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sekava sota, sotkuiset suhteet

Ulkomaat
 

Hallitus

Itsevaltaisen presidentin Bashar al-Assadin hallinto on pysynyt paikallaan, vaikka yli 300 000 ihmistä on kuollut vuodesta 2011 alkaen. Al-Assadin hallitus saa tukea Venäjältä ja Iranilta.

Kapinalliset

Syyrian kapinallisista puhuttaessa tarkoitetaan yleensä maallista oppositiota, joka haluaa Syyriaan demokraattisen hallinnon ilman al-Assadia. Kapinallisilla ei ole selkeää johtohahmoa, ja Syyrian ulkopuolella vaikuttava oppositio on yhtä hajanainen. Kapinalliset saavat rahoitusta ja aseita lännestä ja Persianlahden mailta.

Isis

Raaka islamistihallinto pystytti viime vuonna Syyrian ja Irakin alueelle "kalifaatin", johon se on houkutellut kymmeniätuhansia jihadisteja. Isisin mukaantulo on vetänyt Syyriaan länsimaiden lisäksi Venäjän. Sodassa Isis ei ole aivan niin vahva kuin voisi luulla.

Länsimaat

Yhdysvallat, Britannia, Ranska ja Turkki ovat tehneet iskuja lähinnä Isisin asemiin. Mikään niistä ei ole halukas viemään Syyriaan maajoukkojaan. Maat kannattavat maallisia kapinallisia, mutta viime aikoina ehdoton linja al-Assadia vastaan on hieman heikentynyt yhteisen vihollisen ja sodan keston vuoksi.

Venäjä

Venäjä on Syyrian liittolainen ja YK:n turvallisuusneuvoston pysyvä jäsenmaa. Tämä yhdistelmä on estänyt kaikki yritykset ratkaista kriisi poliittisesti. Venäjälle toinen syy osallistua sotaan on se, että Isisin riveissä on tuhansia venäläisiä ja kaukasialaisia islamistitaistelijoita, jotka voisivat palatessaan uhata Venäjää.

Al-Nusran rintama

Terroristiverkosto al-Qaidan liittolainen taistelee al-Assadin hallintoa ja Isisiä vastaan muttei ole varsinaisesti kapinallisten puolella. Myös al-Nusra haluaa Syyriaan islamistisen hallinnon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat