Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pahimpia kouluammuskeluja Yhdysvalloissa

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Texasin yliopisto, Austin, 1966

Tarkka-ampujan koulutuksen saanut merijalkaväen sotilas linnoittautui Texasin yliopiston näkötorniin ja alkoi ampua ihmisiä kivääreillä ja haulikolla. 13 ihmistä kuoli ja 32 loukkaantui. Torniin nousseet poliisit tappoivat lopulta ampujan. Mies oli murhannut myös vaimonsa ja äitinsä edellisenä yönä.

Columbinen lukio, Colorado, 1999

Kaksi Columbinen lukion oppilasta yritti räjäyttää pommin koulun ruokalassa. Kun tämä ei onnistunut, pojat alkoivat ampua opiskelutovereitaan. 12 oppilasta ja yksi opettaja kuolivat. Lopuksi pojat ampuivat itsensä. Ohjaaja Michael Moore teki tapauksesta kuuluisan dokumenttielokuvan Bowling For Columbine.

Virginia Tech, Blacksburg, 2007

Yhdysvaltojen historian pahin koulusurma tapahtui Virginia Tech -yliopistossa. Eteläkorealainen opiskelija Seung-Hui Cho surmasi 32 ihmistä ja itsensä kahdella käsiaseella. Kuolleet olivat opiskelijoita ja henkilökuntaa. Viime joulukuussa yliopistossa sattui uusi ampumavälikohtaus, jossa kuoli kaksi ihmistä.

Sandy Hookin alakoulu, Newtown, 2012

20-vuotias Adam Lanza hyökkäsi kouluun ja tappoi 26 ihmistä. 20 heistä oli 6- ja 7-vuotiaita lapsia. Tämän jälkeen Lanza ampui itsensä. Myöhemmin paljastui, että Lanza oli ennen hyökkäystään ampunut äitinsä.

Lähteet: HS:n arkisto, CNN

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat