Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhat siirtomaat yhdistävät pääministeriehdokkaita

Ulkomaat
 

Pääministeri Pedro Passos Coelhon, 50, keskustaoikeistolainen vaaliliitto on sunnuntain parlamenttivaalien ennakkosuosikki.

Pääministeri lupaa, että historiallisia kululeikkauksia vaatinut julkisen talouden tasapainottaminen ei vaadi uusia uhrauksia, koska kansantalous kasvaa ja valtion velan takaisinmaksu sujuu mutkattomasti.

Passos Coelholle siteet Portugalin vanhoihin siirtomaihin Afrikassa ovat ylpeydenaihe. Hänen vaimonsa on Guinea Bissausta ja lapsena pääministeri asui Angolassa.

Sosiaalidemokraatteja vastaavan sosialistipuolueen johtaja António Costa, 54, lupaa parantaa nykyhallituksen kulukurissa köyhtyneiden portugalilaisten elintasoa ja epätasa-arvoisuutta.

Lissabonin kaupunginjohtajana toimineen Costan juuret ovat kuuluisan feministiäidin puolelta Mosambikissa ja ulottuvat runoilijaisän puolelta ylhäiseen barmiinisukuun Portugalille kuuluneeseen Intian Goaan.

Yleisradioyhtiö RTP:n ja Katolisen yliopiston torstaisen mielipidetutkimuksen mukaan hallituskoalitiota tukee 38 prosenttia äänestäneistä ja sosialisteja 32 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat