Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brittiministeri syyttää Putinia siviilien tappamisesta

Järjestö: Venäjän iskuissa Syyriassa on kuollut kymmeniä siviilejä

Ulkomaat
 
Michael Fallon
Michael Fallon

Britannian puolustusministeri Michael Fallon syyttää Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia siviilien tappamisesta Syyriassa. Fallonin mukaan Venäjän toiminta vain tukee Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia eikä niinkään auta taistelua terroristijärjestö Isisiä vastaan.

Oppositiomielinen aktivistijärjestö the Syrian Observatory for Human Rights kertoi lauantaina, että Venäjän iskut Syyriaan ovat vaatineet ainakin 39 siviiliuhria. Uhrien joukossa on Reutersin mukaan kahdeksan lasta ja kahdeksan naista.

Fallonin mukaan vain viisi prosenttia venäläiskoneiden pommeista putoaa kohti Isisin joukkoja. Suurin osa pommeista on ministerin mukaan suunnattu kohti Syyrian kapinallisia.

"Todistusaineistomme mukaan he [venäläiset] pommittavat siviilialueita tappaen kapinallisia ja siviilejä. Hän [Putin] tukee Assadia ja jatkaa näin ihmisten kärsimystä," Fallon sanoi brittilehti The Sunille antamassaan haastattelussa.

Fallonin mukaan Putin on vaikeuttanut tilannetta Syyriassa.

"En sanoisi, että hän on päihittänyt meidät. Hän on hankaloittanut tilannetta Syyriassa, mutta me emme ole voimattomia."

Putinin toiminta ei kuitenkaan tule Fallonin mukaan rajoittamaan liittouman iskuja.

Venäjän puolustusministeriö kertoi lauantaina iskeneensä viime päivinä yli 50:een Isisin kohteeseen. Uutistoimisto Reutersin mukaan Venäjä on myös aikeissa kiihdyttää iskujaan.

Venäjän armeijan edustaja Andrei Kartapolov arvioi lauantaina Venäjän heikentäneen "merkittävästi terroristien taistelukykyä", uutistoimisto Interfax kertoi. Kartapolov sanoi 600 taistelijan paenneen asemistaan iskujen seurauksena.

Venäjän asevoimat kertoi varoittaneensa Yhdysvaltoja tehdessään ilmaiskuja Syyriassa. Venäjä on Kartapolovin mukaan kehottanut Yhdysvaltoja pysäyttämään lennot alueilla, joissa Venäjä on tehnyt ilmaiskuja.

Yhdysvaltain johtama liittouma on tehnyt reilun vuoden ilmaiskuja Isisiä vastaan Syyriassa ja Irakissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat