Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Baltia puuttuu matkustajan junakartalta

Ulkomaat
 
Kaja Kunnas

Matkasimme toissa kesänä tulevan Rail Balticin reittiä Tallinnasta Varsovan ja Berliinin kautta Länsi-Ranskaan Atlantin rannikolle.

Baltian junaradat ovat kunkin maan sisäistä tai idänsuuntaista liikennettä varten, joten matka alkaa bussilla. Riian bussissa on langaton internet, vessa ja kahviautomaatti.

Latvian ja Liettuan välillä ei ole matkustajajunayhteyttä, ei myöskään Liettuan ja Puolan välillä. Etelään päin mentäessä maaseutu muuttuu eläväisemmäksi, mutta matka epämukavammaksi. Täysi bussi keinahtelee yhä mutkaisempaa ja töyssyisempää tietä.

Puolassa juna on vanhanaikainen, mutta silti mukavampi kuin linja-auto. Matkalla Bialystokista Varsovaan juna jarruttaa ja viheltää ennen jokaista tasoristeystä.

Mitä lännemmäksi matka etenee, sitä mukavammin ja nopeammin junat kulkevat. Pariisista Länsi-Ranskaan Rennesiin juna kulkee tasaisesti ja äänettömästi.

Euroopan yhteisen junalipun Interrailin kartalla Viro, Latvia ja Liettua ovat vielä samaa suurta väritöntä laikkua kuin muut entiset Neuvostoliiton alueet. Rail Baltic liittäisi ne nopeimpiin kuuluvalla radalla Euroopan junamatkustajien kartalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat