Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskan Rivieralla tulvissa kuoli ainakin 17 ihmistä

Suomalainen silminnäkijä: "Vettä tuli aivan mielettömästi."

Ulkomaat
 
Yli kymmenen kuollut Etelä-Ranskan äkillisissä tulvissa
Yli kymmenen kuollut Etelä-Ranskan äkillisissä tulvissa
Rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat surmanneet ihmisiä ja aiheuttaneet liikennekatkoksia Välimeren rannikolla Ranskassa. Kuva Reuters.

Ranskan Rivieraa koettelevissa tulvissa on kuollut ainakin 17 ihmistä, paikallisviranomaiset vahvistivat sunnuntaina uutistoimisto AFP:n mukaan. Lauantai-iltana alkaneiden rankkasateiden aiheuttamien tulvien takia oli lisäksi kadoksissa ainakin neljä ihmistä.

Ranskalaismedian mukaan Kaakkois-Ranskan Antibesissa kolme ihmistä hukkui vanhainkotiin Braguejoen tulvittua yli äyräiden. Viiden kerrotaan kuolleen pysäköidessään autoa suojakatoksen alle, ja kolme muuta hukkui autoonsa juututtuaan tunneliin. Yksi löytyi kuolleena telttailualueelta.

Cannesissa ja Nizzassa sateiden nostattamat tulvat kuljettivat rojua kaupungin kaduille surmaten 60-vuotiaan naisen. Cannesin pormestarin mukaan tulva kuljetti autoja merelle.

Uhriluku saattaa Ranskan presidentin François Hollanden mukaan vielä kasvaa. Pelastushenkilökunta Mandelieu-la-Napoulen kylässä kertoi, että vesi oli niin sameaa, että pysäköintihalleissa jumissa olevia ruumiita oli vaikea löytää.

"Tämä on apokalyptista", kylän pormestari Henri Leroy kommentoi AFP:n mukaan.

Myrsky oli suomalaisen silminnäkijän mukaan ainutlaatuisen raju. "Täytyy sanoa, etten muista, että olisin sellaista ilmaa koskaan Rivieralla kokenut kuin lauantaina illalla", kuvaili Elisa Aspholm.

Aspholm asuu muutaman kilometrin päässä Nizzan keskustasta. Hän seurasi myrskyä kotoaan. "Taivas oli koko ajan valkoinen salamoista. Jyrisi ja salamoi yhtä aikaa. Vettä tuli aivan mielettömästi."

Nizzan viranomaiset arvioivat, että kahden viime päivän sateet vastaavat kymmentä prosenttia vuotuisesta sademäärästä.

Kymmeniä junia pysäytettiin tulvien vuoksi, ja satoja turisteja joutui yöpymään Nizzan lentokentällä. AFP:n mukaan noin 27 000 kotia oli aamulla ilman sähköä.

Eric Gaillard REUTERS
Palomies tutki sunnuntaina mutaisten tulvavesien ympäröimää hylättyä autoa Cannesissa Ranskassa.
Palomies tutki sunnuntaina mutaisten tulvavesien ympäröimää hylättyä autoa Cannesissa Ranskassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat