Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erotkaa vaan, mutta älkää aina pilkatko meitä

Ulkomaat
 

Britannian konservatiivien puoluekokouksessa EU-vastaisuuden voi haistaa ja maistaa.

Konservatiivipuolue otti yllätysvoiton toukokuisissa vaaleissa, ja ehkä jo ensi vuonna edessä on pääministeri David Cameronin lupaama kansanäänestys EU-jäsenyydestä.

Ei ihme, että moni uhoaa olevansa "tory, ja ylpeä siitä". Vielä useampi uhoaa Britannian olevan pian ulkona unionista.

Ja mikäs siinä, jos äänestäjien enemmistö niin päättää. Ei tulisi mieleenkään ruveta neuvoskelemaan briteille, miten EU-jäsenyydestä pitää äänestää.

Britannian ero olisi toki tappio unionille ja Suomelle. Silti on hyvä, että Britannia päivittää kipeän EU-suhteensa kerralla. Tuli ero tai ei, kyllä sekä EU että Britannia pärjäävät.

Se, mikä särähtää korvaan enemmän, on monien usein suhteettomaksi yltävä EU-pilkka.

Olisin rikas, jos saisin yhden Ruotsin kruunun aina, kun joku vitsailee naurunremakan säestyksellä, kuinka EU:n kauppasopimusneuvotteluja johtaa ruotsalainen sairaanhoitaja.

Kauppakomissaari Cecilia Malmström toimi toki nuorena psykiatrisena hoitajana, mutta sen jälkeen hänestä tuli tohtorisnainen ja piinkova poliitikko.

Monen brittiläisen EU-skeptikon mukaan byrokraattisessa unionissa ei osata mitään. Asetelma on muut vastaan Britannia, ja siksi EU-ero on välttämätön.

Skeptikot ovat oikeassa siinä, että EU voisi olla nykyistä paremmassa kunnossa. Britit eivät ole silti ainoita turhautuneita. Olisi itsekeskeistä ajatella niin.

Annamari Sipilä HS
Manchester

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat