Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokeneet kriisialuetoimittajat tavattavissa Sanomatalossa

Tänään Sanomatalossa puhutaan konfliktien uutisoinnista

Ulkomaat
 
Näin venepakolaiset tulevat Kreikkaan
Näin venepakolaiset tulevat Kreikkaan
HS seurasi paikalla, kun joukko pakolaisia karautti veneellään hiekkarannalle Kosin saarella Kreikassa. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus: Kalle Koponen HS

Voinko luottaa sodista ja pakolaisista kertoviin uutisiin? Kuinka erottaisin tosiasiat propagandasta? Miten kriisialueilta raportoivat toimittajat hankkivat ja tarkastavat tietojaan?

Muun muassa näihin kysymyksiin on tarjolla vastauksia tänään tiistaina Sanomatalon Mediatorilla kello 17–18.30 Kriisipuuroa-tilaisuudessa. Keskustelemaan saapuvat kokeneet kriisialuetoimittajat Rauli Virtanen, Leena Reikko ja Kalle Koponen.

Rauli Virtanen on raportoinut kymmeniltä kriisialueilta Vietnamin sodasta lähtien. Hänet on palkittu tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla. Parhaillaan hän työskentelee Tampereen yliopistossa journalistiikan vierailijaprofessorina.

Leena Reikolla on erityisen vahva kokemus Lähi-idästä. Hän on työskennellyt yhteensä 17 vuotta Istanbulissa, Beirutissa ja Jerusalemissa.

Kalle Koponen on Helsingin Sanomien videojournalisti ja entinen Moskovan-kirjeenvaihtaja. Hänen viimeisimmät reportaasimatkansa ovat keskittyneet Ukrainan sotaan ja Euroopan pakolaiskriisiin, joka on suoraa seurausta Syyrian ja Irakin sodasta sekä Afganistanissa jälleen yltyneistä levottomuuksista.

Tilaisuuden järjestää Kansainvalistusseura ja Viestintä ja kehitys -säätiö (Vikes) yhdessä Helsingin Sanomien kanssa. Keskustelussa ovat mukana myös Punaisen ristin kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi ja mediasodan tutkija Tapio Kujala. Illan juontaa HS:n toimittaja Jaakko Lyytinen.

Keskiviikkona samoista teemoista puhutaan lähes samalla kokoonpanolla Tampereella. Tilaisuus alkaa viideltä Tampereen yliopiston päätalon luentosalissa D11. Tampereen tilaisuuden juontaa Lännen Median päätoimittaja Matti Posio.

Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Ennen suoraa lähetystä voit tutustua aiheeseen esimerkiksi katsomalla Kalle Koposen videoreportaasiin Kosilta, johon pakolaiset saapuvat veneellä öisin tai hänen dokumenttiinsa HS:n nykyisen Moskovan-kirjeenvaihtajan Pekka Hakalan työstä Ukrainassa.

HS 125 sekuntia: Kirjeenvaihtaja Pekka Hakala Ukrainan sodassa
HS 125 sekuntia: Kirjeenvaihtaja Pekka Hakala Ukrainan sodassa
Tykkitulesta on tullut arkea Moskovan kirjeenvaihtajalle Pekka Hakalalle. Viimeksi hän kävi saarretussa Debaltsevessa. Sarjassa kurkistetaan suuren lehden arkeen. Ohjaus, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen HS

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat