Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläiskoneet häiritsivät turkkilaiskoneita

Nato tuomitsi ilmatilaloukkaukset ja kokoontui hätäkokoukseen

Ulkomaat
 
Venäjän ja Yhdysvaltojen näkemykset Syyrian sisällissodasta yhä pahasti ristissä
Venäjän ja Yhdysvaltojen näkemykset Syyrian sisällissodasta yhä pahasti ristissä
Yhdysvaltojen puolustusministeri Ashton Carter sanoi maanantaina lehdistötilaisuudessa, että Venäjän toiminta Syyriassa on kuin heittäisi bensiiniä liekkeihin ja siksi se on tuomittu epäonnistumaan. Toisaalla puhunut Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kuvasi puolestaan Vapaan Syyrian armeijaa aavejärjestöksi ja vaati Yhdysvalloilta todisteita sen olemassaolosta. Kuva: Reuters, editointi: Jukka Hiiro

Yhdysvallat, Turkki ja sotilasliitto Nato tuomitsivat maanantaina Venäjän viikonloppuna tekemät ilmatilaloukkaukset Turkin ilmatilassa. Sotilasliitto Nato piti myös hätäkokouksen välikohtausten vuoksi.

Naton lausunnon mukaan Venäjän "vastuuton käytös" aiheutti "äärimmäisen vaaratilanteen" Syyrian sotatoimialueen naapurissa Turkissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Nato vaati Venäjää selittämään välittömästi ilmatilaloukkaukset. Lisäksi sotilasliitto vaatii Venäjää lopettamaan siviilien ja Syyrian opposition joukkojen vastaiset iskut ja keskittymään ääri-islamistisen Isis-järjestön vastaiseen sotaan.

Naton maanantai-iltaisen tiedotteen mukaan Venäjän ilmavoimien SU-30-hävittäjä rikkoi Turkin ilmatilaa lauantaina. Sunnuntaina sattui toinen tapaus, kun venäläinen SU-24-hävittäjä tunkeutui Turkin ilmatilaan.

Turkin ilmavoimien hävittäjät olivat Naton mukaan häätäneet koneet takaisin Syyrian puolelle.

Venäjä on myöntänyt, että sen SU-30-hävittäjä loukkasi Turkin ilmatilaa lauantaina, mutta selitti asian huonolla säällä, ja loukkaus kesti vain joidenkin sekuntien ajan.

Venäjän mukaan kyseessä oli virhe eikä se tule tapahtumaan uudelleen, kertoi Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu Habertürk-kanavalle.

Turkki kutsui Venäjän Turkin-lähettilään puhutteluun välikohtausten jälkeen.

Chilessä puhunut Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry totesi, että tilanne venäläiskoneen kanssa oli lauantaina todella vaarallinen, koska Turkilla oli täysi oikeus ampua venäläiskone alas. Se puolestaan olisi johtanut konfliktin merkittävään eskalaatioon, Kerry sanoi.

Venäjä ja Turkki ovat Syyrian-sodassa vastapuolilla. Turkki haluaisi syrjäyttää Syyrian itsevaltaisen presidentin Bashar al-Assadin. Venäjä puolestaan tukee al-Assadia. Viime viikolla Venäjä aloitti pommitukset Syyriassa al-Assadin tueksi.

Pääministeri Davutoglu puolestaan totesi tv-haastattelussaan, että Venäjän liittyminen mukaan Syyrian taisteluihin on kasvattanut kriisiä.

 

Venäjän puolustusministeriö
Venäläinen SU-24-hävittäjä laskeutui Heymimin kentälle Syyriassa. Samanlaisen koneen uskotaan rikkoneen Turkin ilmatilaa sunnuntaina. Kuva on ruutukaappaus Venäjän puolustusministeriön maanantaina 5. lokakuuta julkaisemalta videolta.
Venäläinen SU-24-hävittäjä laskeutui Heymimin kentälle Syyriassa. Samanlaisen koneen uskotaan rikkoneen Turkin ilmatilaa sunnuntaina. Kuva on ruutukaappaus Venäjän puolustusministeriön maanantaina 5. lokakuuta julkaisemalta videolta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat