Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU ja Turkki sopivat turvapaikanhakijoista

Ulkomaat
 

Euroopan unioni ja Turkki ovat sopineet tehokkaammasta yhteistyöstä turvapaikanhakijoiden tulon hallitsemiseksi.

EU lupaa muun muassa miljardi euroa pakolaisten auttamiseen Turkissa. Turkki taas lupaa parantaa rajavalvontaansa ja saa tähän apua unionilta.

Lisäksi tarkoituksena on, että Turkkiin perustetaan turvapaikanhakijoille kuusi uutta vastaanottokeskusta, joiden rahoittamiseen EU osallistuu.

Sopimuksesta kertoi EU-komissio tiistaina, päivä sen jälkeen kun Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan oli tavannut unionin johtajia Brysselissä.

Lisäksi Turkki lupaa tehdä uudistuksia, jotka auttavat Turkissa olevia noin 2,2:ta miljoonaa pakolaista sopeutumaan paremmin yhteiskuntaan.

Suunnitelman mukaan turvapaikanhakijoiden tulisi muun muassa päästä maan terveyspalveluihin, koulutukseen ja työmarkkinoille.

EU:lle Turkilla on ollut tärkeä asema pakolaisvirtojen säätelijänä. Valtaosa Eurooppaan tulleista turvapaikanhakijoista tulee Turkista ensin Kreikkaan ja sieltä pohjoisemmaksi Eurooppaan.

Turkki on esimerkiksi noukkinut tänä vuonna yli 50 000 Kreikkaan matkalla ollutta turvapaikanhakijaa merestä, mutta määrä on murto-osa perille päässeistä.

Aiemmin Turkki ei ole innostunut vastaanottokeskusten lisärakentamisesta Turkkiin vaan on vaatinut suojavyöhykettä Syyrian-vastaiselle rajalleen. Suojavyöhykkeellä olisi lentokielto, ja sinne voitaisiin sijoittaa Syyrian sotaa pakenevia.

Turkissa on jo entuudestaan Syyrian rajalla yli kaksikymmentä pakolaisleiriä, joilla asuu kymmenisen prosenttia maan pakolaisista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat