Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakolaiskriisi ei aukea ilman Lähi-idän seurantaa

Ulkomaantoimittajat puivat pakolaiskriisiä tiistaina Sanomatalon keskustelutilaisuudessa

Ulkomaat
 
Pakolaiskriisiä on vaikea ymmärtää ilman Lähi-idän seurantaa
Pakolaiskriisiä on vaikea ymmärtää ilman Lähi-idän seurantaa
Nykyinen pakolaiskriisi ymmärrettäisiin Suomessa paremmin, jos Lähi-idässä olisi enemmän suomalaisia kirjeenvaihtajia, sanovat pitkän linjan kriisialuetoimittajat Leena Reikko ja Rauli Virtanen. Molemmat puhuivat tiistaina Kriisipuuroa-paneelikeskustelussa Sanomatalossa.

Nykyinen pakolaiskriisi ymmärrettäisiin Suomessa paremmin, jos Lähi-idässä olisi enemmän suomalaisia kirjeenvaihtajia, sanovat pitkän linjan kriisialuetoimittajat Leena Reikko ja Rauli Virtanen.

Reikko raportoi kuudentoista vuoden ajan Lähi-idässä muun muassa Istanbulista, Beirutista ja Jerusalemista.

Virtanen on työskennellyt ulkomaantoimittajana Vietnamin sodasta lähtien, ja nyt hän toimii myös Tampereen yliopiston vierailijaprofessorina.

Molemmat puhuivat tiistaina Kriisipuuroa-paneelikeskustelussa Sanomatalossa.

Mediatalot lähettävät nykyisin toimittajansa paikalle enintään silloin, kun jossain puhkeaa kriisi.

Jos Lähi-itää seurattaisiin pitkäjänteisemmin, pakolaiskriisiä ymmärrettäisiin syvemmin.

"Tiedettäisiin, että Syyria ja Irak ovat olleet hyvin keskiluokkaisia yhteiskuntia. Siksi sieltä ei tule turvapaikanhakijoita ilman kenkiä ja kärpäsiä silmissään", Reikko sanoi.

Punaisen Ristin kansainvälisen avun päällikkö Kalle Löövi sanoi keskustelussa, että Suomessa tunnetaan huonoimmin juuri ne alueet, joilta valtaosa nykyisistä pakolaisista tulee.

"Lähi-itä on musta aukko suomalaisille, eikä sen kieltä ja kulttuuria ymmärretä täällä. Toinen musta aukko on ranskankielinen Afrikka. Niiden alueiden kriisit ovat suomalaisille tuntemattomampia", Löövi sanoi.

Virtanen korosti, että toimittajan tulee seurata kohdemaataan järjestelmällisesti silloinkin, kun kriisiä ei ole meneillään.

Hän otti esimerkin 1970-luvulta, jolloin puhuttiin pilkallisesti "afganistanismista". Sillä tarkoitettiin vähäpätöisen maan pakonomaista seuraamista.

Pilkkapuheet loppuivat vuonna 1979, kun Neuvostoliitto hyökkäsi Afganistaniin "avustamaan" maan kommunistista puoluetta. Siitä lähtien Afganistan on ollut loputtomien kriisiensä vuoksi länsimaissa paljon suuremman huomion kohteena kuin sen koko muuten edellyttäisi.

Keskiviikkona Kriisipuuroa-tilaisuus jatkuu Tampereen yliopiston päärakennuksen luentosalissa D11.

Tilaisuuden juontaa Lännen Median päätoimittaja Matti Posio, ja siihen on vapaa pääsy.

HS360: Voinko luottaa sodista ja pakolaisista kertoviin uutisiin?
HS360: Voinko luottaa sodista ja pakolaisista kertoviin uutisiin?
Kuinka erottaisin tosiasiat propagandasta? Voinko luottaa sodista ja pakolaisista kertoviin uutisiin? HS360-keskustelutilaisuudessa aihetta puivat kokeneet kriisialuetoimittajat Rauli Virtanen, Leena Reikko ja Kalle Koponen. Tilaisuuden juontaa HS:n toimittaja Jaakko Lyytinen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat