Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Barack Obama ei provosoidu

Ulkomaat
 
Laura Saarikoski Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja.

Ei pidä provosoitua, kun provosoidaan. Näin voi tiivistää Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman reaktion Venäjän pommituksiin sekä yhteistyöhön Iranin ja Irakin kanssa Syyriassa.

Amerikkalaiset uskovat, että Venäjä on pommittanut tahallaan niitä Syyrian kapinallisryhmiä, joita Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA on aseistanut. Yhdysvallat uskoo myös, että venäläiskoneet ovat loukanneet Nato-maa Turkin ilmatilaa tietoisesti.

Yhdysvallat ei kuitenkaan aio ryhtyä välikäsien kautta käytävään sotaan Venäjän kanssa. Valkoisen talon asenteesta kertoo presidentin avustajan kommentti Venäjän Isisin-vastaiseen liittoumaan:

"Pitäkää hyvänänne."

Kotimaassa presidenttiin kohdistuva paine kasvaa.

Presidenttiehdokas Donald Trump riekkuu televisiossa syyttämässä Obamaa siitä, ettei Venäjä enää kunnioita Yhdysvaltoja.

Pitkän linjan Venäjä-asiantuntija Zbigniew Brzezinski taas kirjoitti The Financial Times -lehdessä, että Venäjän iskut Yhdysvaltain tukemia kapinallisia vastaan osoittavat "vaarallista halua korostaa Yhdysvaltain poliittista kyvyttömyyttä".

Vaikka arvostelijoiden kanssa olisi eri mieltä, Venäjän toimet ovat paljastaneet, ettei Yhdysvalloilla ole selkeää ja ääneen lausuttua Syyrian-strategiaa.

Mieleen tulee se, miten Obaman entinen ulkoministeri Hillary Clinton arvosteli entisen esimiehensä Syyrian-politiikkaa vuosi sitten.

"Suurvallat tarvitsevat periaatteita, joiden mukaan toimia. 'Älä tee typeryyksiä' ei riitä periaatteeksi", Clinton sanoi.

Laura Saarikoski HS
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat