Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsi etsii yhteistä linjaa kerjäläiskysymykseen

Ulkomaat
 

Ruotsissa kerjäläiskeskustelu on kiihtynyt viime aikoina sitä mukaa kun tulijoiden määrä on kasvanut. Ruotsin televisio SVT laski hiljattain, että romanikerjäläisiä on koko Ruotsissa yhteensä 3 400–4 000, mikä on kaksinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna.

Laittomat asumukset ovat yksi akuuteimmista keskustelunaiheista. Hallituksen selvitysmies Martin Valfridsson pohtii paraikaa muun muassa sitä, minkälaisia, koko maan kattavia linjauksia kerjäläisten asumusten suhteen tulisi tehdä. Tuloksia odotetaan alkuvuodesta.

Tällä hetkellä käytännöt vaihtelevat eri puolilla maata. Esimerkiksi Helsingborgissa kerjäläisille on ositettu paikka leirintäalueella. Uppsalassa kunta aikoo puolestaan avata pian asuntolan, jossa romanikerjäläiset saavat asua.

Asuntolan ulkopuolella saa myös leiriytyä vastaisuudessa.

"Lapsien ei voi antaa asua autoissa, kun on kylmä", sanoo Ilona Szatmari Waldau, Uppsalan sosiaalikysymyksistä vastaava kaupunginjohdon edustaja.

Uppsalassa on hänen mukaansa arvioitu, että häätäminen on vain ongelman siirtämistä – toisin kuin Malmössä.

Kerjäläiset tulevat joka tapauksessa takaisin. "Heille on parempi, että he voivat tuntea olonsa turvalliseksi. Lisäksi tämä on parempi ratkaisu myös niille kaupunkilaisille, joita häiritsee, että puistoissa tai parkkipaikoilla pitää siivota roskia."

Selvitysmies Valfridsson katsoo, että Uppsalan ratkaisun tyyppisissä malleissa voi olla kyse kerjäläisten erityiskohtelusta. "Jos lapsiperhe häädetään Ruotsissa, ei meillä ole mitään takeita katosta pään päällä. Siinä valossa käy monimutkaiseksi kohdella EU-siirtolaisia eri tavalla", hän sanoi hiljattain DN:n haastattelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat