Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolue perustettiin Neuvostoliiton alaisuudessa

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Toisen maailmansodan päättyessä myös Japanin Korean-miehitys päättyi, ja vallan ottivat sodan voittajavaltiot. Neuvostoliitto miehitti pohjoisosan, Yhdysvallat eteläosan.

10.10.1945
Korean kommunistipuolueen pohjoisen edustajat pitävät kokouksen, jossa perustetaan pohjoisen puolueosasto. Noin vuotta myöhemmin se yhdistyy toisen puolueen kanssa Korean työväenpuolueeksi, jonka varapuheenjohtaja on Kim Il-sung.

1948
Korean demokraattinen kansantasavalta eli Pohjois-Korea perustetaan. Kim Il-sungista tulee sen johtaja. Neuvostoliiton joukot poistuvat.

1950
Etelä-Korea julistautuu itsenäiseksi. Pohjois-Korea hyökkää Etelä-Koreaan. Korean sota jatkuu vuoteen 1953, mutta ei pääty rauhaan vaan aselepoon.

1991
Pohjois-Koreaa taloudellisesti auttanut Neuvostoliitto hajoaa.

1994
Kim Il-sung kuolee. Valta siirtyy Kim Jong-ilille.

1994–1998
Nälänhätä tappaa arvioiden mukaan vähintään satojatuhansia, ehkä miljoonia pohjoiskorealaisia. Syyksi nälänhätään on arvioitu Neuvostoliiton avun loppumisen, vallanvaihdon jälkeisen talouspolitiikan ja viljelyksiä tuhonneiden tulvien yhteisvaikutusta.

2006
Pohjois-Korea tekee ensimmäisen ydinkokeensa.

2011
Kim Jong-il kuolee. Valta siirtyy Kim Jong-unille.

2015
Pohjois-Korea ilmoittaa kärsivänsä pahimmasta kuivuudesta sataan vuoteen. Se on aiemminkin kärsinyt huonoista sadoista ja ollut riippuvainen ulkomaiden ruoka-avusta ainakin 1990-luvulta asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat