Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijat osoittivat mieltään

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Irakilaiset: Väärä nimi voi tappaa
Irakilaiset: Väärä nimi voi tappaa
Irakilaiset turvapaikanhakijat Suomessa vetoavat, ettei Irakia luokiteltaisi turvalliseksi maaksi, johon turvapaikanhakijat Suomesta käännytetään. Videolla he kertovat, miksi. Toimittaja: Heidi Lämsä HS, kuvaus: Mika Ranta HS, leikkaus: Kristiina Marttinen HS

Irakilaiset turvapaikanhakijat ja Vapaa liikkuvuus -järjestö järjestivät maanantaina Helsingin keskustassa mielenosoituksen, koska Maahanmuuttovirasto valmistelee uutta linjausta irakilaisten turvapaikkahakemuksiin. Noin 50 irakilaista vetosi Suomen kansalaisiin ja maan hallitukseen, jottei turvapaikanhakijoita asetettaisi hengenvaaraan.

"Irak ei ole turvallinen, Bagdad ei ole turvallinen", luki englanniksi kirjoitetuissa kylteissä.

Irakilaisten ja somalialaisten hakemusten käsittely keskeytettiin 30. syyskuuta siksi aikaa, että Maahanmuuttovirastossa on syntynyt uusi käsitys Irakin ja Somalian turvallisuudesta. Sen on määrä valmistua tässä kuussa.

Hakijat pelkäävät viraston määrittelevän Irakin tilanteen niin hyväksi, ettei irakilaisille hakijoille myönnetä turvapaikkaa. Irakilaiset ovat suurin Suomesta turvapaikkaa hakeva ryhmä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat